Zdravilna zelenjavna juha z ječmenčkom in rdečo lečo
1 min read

Zdravilna zelenjavna juha z ječmenčkom in rdečo lečo

V tem jesenskem času smo se verjetno že vsi srečali s prehladnimi obolenji ter padcem imunskega sistema. Pri nas se zaenkrat še strumno držimo, razen rahlih mini prehladov, hujšega ni. 🙂
Juha je posebna, ker vsebuje ingver in veliko česna in jo toplo priporočamo, četudi niste bolni. 😉

juha iz cvetace, pora in korenja, cesna in ingverjajuha iz cvetace, pora in korenja, cesna in ingverja2

Zdravilna zelenjavna juha z ječmenčkom in rdečo lečo

* od 12. meseca dalje * z glutenom * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • INGVER svež, 1 košček v velikosti oreha
  • ČESEN 1 velik strok
  • CVETAČA 1/2 manjše glave
  • KORENČEK 1 večji
  • POR beli del, 1 manjši kos
  • JEČMEN oluščen, 3 zvrhane jušne žlice
  • RDEČA LEČA 1 zvrhana jušna žlica
  • GRAH zamrznjen, 2 jušni žlici
  • ŠETRAJ 1 velik ščep
  • ZELENA sušena, ščep
  • KURKUMA ščep
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
  • KONOPLJINO OLJE 1 jušna žlička

Instructions
 

  • Na stopljeni kokosovi maščobi popražimo nariban ingver in nariban česen. Mešamo in pazimo, da se ne prismodi. Po slabi minuti praženja, dodamo malo vode, da zavrči in preostale začimbe.
  • Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo na kose (ali koščke) narezano zelenjavo, ječmen in lečo; zalijemo s 300 ml vode, pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo, dokler se ječmen ne zmehča.
  • Zadnjih 7 minut kuhanja primešamo grah.
  • Tik preden postrežemo, posamezni porciji primešamo žličko olja.

Dodaj odgovor