1 min read
Kakakovi ovseni piškoti s kokosom
Z malo limonine lupinice in z malo pomaranče. In z mixom študentske hrane. Indijski oreščki. Kokosova zmes, ki je ostala po delanju domačega kokosovega mleka. In še malo datljev. Žlička sladkorja demerara. Ufff … sestavine, ki so nam ostale po raznih ostalih receptih, smo zmetali skupaj in nastali so simpatični kakakovo-ovseno-kokosovi-oreščkasto-pomarančni piškoti. 😀
Kakakovi ovseni piškoti s kokosom
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- za približno 40 piškotkov
- OVSENI KOSMIČI 4 zvrhane jušne žlice
- PRAVI KAKAV 1 zvrhana jušna žlica
- KOKOSOVA MOKA 200 g
- KOKOSOVO MLEKO 50 ml
- ŠTUDENTSKA HRANA 100 g
- INDIJSKI OREŠČKI 2 zvrhani jušni žlici
- DATELJNI 10 kosov
- LIMONINA&POMARANČNA LUPINICA naribana, skupaj 1 zravnana jušna žlica
- POMARANČNI SOK 2 čajni žlički
- RJAVI SLADKOR 1 čajna žlička
Instructions
- Študentsko hrano, indijske oreščke, kosmiče in dateljne namočimo čez noč.
- Dobro odcedimo odvečno vodo. Dodamo kokosovo moko in skupaj zmiksamo v maso.
- Primešamo kakav in kokosovo mleko. Dodamo še naribano lupinico in malo pomarančnega soka.
- Maso z žlico nadevamo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C z ventilatorjem 20 minut.