1 min read

Kakakovi ovseni piškoti s kokosom

Z malo limonine lupinice in z malo pomaranče. In z mixom študentske hrane. Indijski oreščki. Kokosova zmes, ki je ostala po delanju domačega kokosovega mleka. In še malo datljev. Žlička sladkorja demerara. Ufff … sestavine, ki so nam ostale po raznih ostalih receptih, smo zmetali skupaj in nastali so simpatični kakakovo-ovseno-kokosovi-oreščkasto-pomarančni piškoti. 😀

piskotkipiskotki1

Kakakovi ovseni piškoti s kokosom

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients
  

  • za približno 40 piškotkov
  • OVSENI KOSMIČI 4 zvrhane jušne žlice
  • PRAVI KAKAV 1 zvrhana jušna žlica
  • KOKOSOVA MOKA 200 g
  • KOKOSOVO MLEKO 50 ml
  • ŠTUDENTSKA HRANA 100 g
  • INDIJSKI OREŠČKI 2 zvrhani jušni žlici
  • DATELJNI 10 kosov
  • LIMONINA&POMARANČNA LUPINICA naribana, skupaj 1 zravnana jušna žlica
  • POMARANČNI SOK 2 čajni žlički
  • RJAVI SLADKOR 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Študentsko hrano, indijske oreščke, kosmiče in dateljne namočimo čez noč.
  • Dobro odcedimo odvečno vodo. Dodamo kokosovo moko in skupaj zmiksamo v maso.
  • Primešamo kakav in kokosovo mleko. Dodamo še naribano lupinico in malo pomarančnega soka.
  • Maso z žlico nadevamo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C z ventilatorjem 20 minut.

Dodaj odgovor