1 min read
Bananini ponvičniki
Zanimivo ime za mini palačinkice iz 3 sestavin, ki so tako slastne kot so preproste. Brez jajc in mleka so primerne tudi za alergike oz. vse tiste, ki se omenjenih sestavin ogibate. Priporočamo jih za starost po 11. mesecu oz. za takrat, ko vaš otrok že lepo grize in žveči.
Bananini ponvičniki
* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- BANANA zelo zrela, 1
- RADENSKA cca. 1 dcl
- NAVADNA MOKA 4-5 jušnih žlic
- OLJE ZA PEKO
Instructions
- Najprej zmiksamo banano čimbolj na gladko. Postopoma dodajamo radensko in mešamo, nato pa še moko. Masa bo srednje tekoča, kot za palačinke in se malo lepi na žlico.
- Spečemo na segreti ponvi, ki smo jih rahlo namastili; z žlico zajemamo maso in oblikujemo manjše kupčke, ki jih potlačimo. Če delamo manjše ponvičnike, se bodo lepše obračali.
- Počakamo, da se zapečejo na eni strani (delamo na srednjem ognju), šele nato obrnemo na drugo stran - da je spodnja plast pečena in jih lahko obrnemo, preverimo tako, da rahlo potresemo ponev; če se ponvičniki premaknejo, jih lahko obrnemo na drugo stran. Če pa se še držijo ponve, počakamo še minutko.
- Postrežemo s poljubnim nadevom; mi smo pripravili jabolčno-hruškino čežano s cimetom.