1 min read
Vegi cvetačna obara
Za se pogret v hladnih jesenskih dneh smo posegli po domači cvetači, ki je bila res prava podlaga za kremno gosto obaro in čeprav izključno zelenjavna, se po okusnosti lahko kosa z marsikatero starejšo in bolj tradicionalno mesno sestro.
Pika na i je seveda kokosovo mleko, ki poveže zelenjavo z začimbicami in da glavni poudarek okusu, saj se nam valja po ustih še dolgo, ko smo že pomili krožnike. 😉
Vegi cvetačna obara
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Ingredients
- CVETAČA 500 g
- ČEBULA 1 manjša
- ČESEN 1 manjši strok
- ZELENA sveža, 1 manjše steblo (cca. 12 cm)
- KORENČEK 2 srednje velika
- ZELENA sušena, ščep
- MAJARON ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- LOVORJEV LIST 1
- KVASNI KOSMIČI 1 zravnana jušna žlica
- KOKOSOVO MLEKO 300 ml
- DROBNJAK za okras
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
Instructions
- Segrejemo kokosovo maščobo in na njem podušimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo česen, počakamo, da zadiši, nato pa dodamo še na majhno narezano zeleno in korenček.
- Premešamo in začinimo, vmešamo še nacvetkano cvetačo in lovorjev list, potresemo s kvasnimi kosmiči in dobro premešamo.
- Zalijemo z 200 ml vode, ogenj zmanjšamo na minimalno ter pokrito kuhamo 15 minut, da se zelenjava malo zmehča.
- Po tem času zalijemo s kokosovim mlekom ter pustimo še 10 minut, da se pokrito kuhlja.
- Postrežemo s svežim drobnjakom.