1 min read

Vegi cvetačna obara

Za se pogret v hladnih jesenskih dneh smo posegli po domači cvetači, ki je bila res prava podlaga za kremno gosto obaro in čeprav izključno zelenjavna, se po okusnosti lahko kosa z marsikatero starejšo in bolj tradicionalno mesno sestro.
Pika na i je seveda kokosovo mleko, ki poveže zelenjavo z začimbicami in da glavni poudarek okusu, saj se nam valja po ustih še dolgo, ko smo že pomili krožnike. 😉

jabolcna pita 4
jabolcna pita 5

Vegi cvetačna obara

* od 9. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • CVETAČA 500 g
  • ČEBULA 1 manjša
  • ČESEN 1 manjši strok
  • ZELENA sveža, 1 manjše steblo (cca. 12 cm)
  • KORENČEK 2 srednje velika
  • ZELENA sušena, ščep
  • MAJARON ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • LOVORJEV LIST 1
  • KVASNI KOSMIČI 1 zravnana jušna žlica
  • KOKOSOVO MLEKO 300 ml
  • DROBNJAK za okras
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Segrejemo kokosovo maščobo in na njem podušimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo česen, počakamo, da zadiši, nato pa dodamo še na majhno narezano zeleno in korenček.
  • Premešamo in začinimo, vmešamo še nacvetkano cvetačo in lovorjev list, potresemo s kvasnimi kosmiči in dobro premešamo.
  • Zalijemo z 200 ml vode, ogenj zmanjšamo na minimalno ter pokrito kuhamo 15 minut, da se zelenjava malo zmehča.
  • Po tem času zalijemo s kokosovim mlekom ter pustimo še 10 minut, da se pokrito kuhlja.
  • Postrežemo s svežim drobnjakom.

Dodaj odgovor