2 mins read
Lečin golaž s korenčkom, stročji fižol s krompirjem
Prava vegetarijanska pojedina; čeprav se jed za golaž kvalificira šele takrat, ko ima konkretno beljakovinsko zadevo v sebi, bomo vseeno pogoljufali pri imenu in si dovolili izjemo, kajti jed ni na račun pomanjkanja mesa prav nič manj bogata z okusom, še posebej, če ste ljubitelji leče. Krompir in stročji fižol sta pa skuhana na zelo enostaven način, le pri stročjem fižolu bodite pozorni na morebitne nitke in jih odstanite pred kuhanjem.
Lečin golaž s korenčkom, stročji fižol s krompirjem
* od 11. meseca dalje * z mlečnimi izdelki * brez glutena * brez jajc * vegansko
Ingredients
- ČEBULA 1 manjša
- ČESEN 1 strok
- RJAVA LEČA predhodno kuhana, 200 g
- KORENČEK 2 večja
- PETERŠILJ svež, nasekljan, 1 zvrhana jušna žlica
- STEBELNA ZELENA 1 manjše steblo (dolžine cca. 10 cm)
- LOVORJEV LIST 1
- KUMINA ščep
- KORIANDER ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- RDEČA PAPRIKA 1/2 čajne žličke
- MAJARON ščep
- BAZILIKA ščep ali sveža, nekaj listkov
- ORIGANO ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- ---
- KROMPIR 4 večji
- STROČJI FIŽOL 200 g
- po želji: KISLA SMETANA
Instructions
- V posodo damo malo vode, le da prekrije dno in zavremo; dodamo nasekljano čebulo in dušimo nekaj minut, da čebula postekleni, nato dodamo česen in premešamo.
- V jed dodamo na majhne koščke narezano zeleno in narezan korenček. Začinimo z vsem ter dodamo tudi paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo.
- Zalijemo z dobra 2 dcl vode, pokrijemo in na srednjem ognju kuhamo 15 minut.
- Po tem času dodamo lečo, ponovno premešamo ter pokrito kuhamo še 10 minut.
- Med tem v posodi posebej skuhamo olupljen in nakockan krompir; proti koncu kuhanja mu dodamo še očiščen stročji fižol, ki potrebuje dobrih 15 minut. Oboje odcedimo.
- Če želimo, lahko stročjemu fižolu dodamo omakico iz kisle smetane, malo popra in paprike v prahu.
One thought on “Lečin golaž s korenčkom, stročji fižol s krompirjem”