1 min read
Papričin namaz
Posrečena varianta svežih popečenih paprik, kisle smetane in masla (lahko tudi samo skute), mediteranskih začimb in vonja po poletju. 🙂
Papričin namaz
* od 11. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- RDEČA PAPRIKA sveža, 1 velika
- RDEČA PAPRIKA sušena, velik ščep
- REPIČNO OLJE 1 čajna žlička
- SOL ščep
- ORIGANO&TIMIJAN&BAZILIKA skupaj 1 čajna žlička
- MASLO 1 manjši košček (10 g)
- KISLA SMETANA 1 jušna žlica
- ČESEN 1 večji strok
Instructions
- Papriko narežemo na kose in na vročem olju dobro popečemo, da porjavi, skoraj počrni. Dodamo ji maslo, stisnjen strok česna in počakamo, da se vse skupaj ohladi.
- Zmiksamo v čimbolj gladko maso.
- Dodamo preostale sestavine in v sekljalniku zmešamo v homogen namaz.