1 min read
Juha iz pečene buče
Hokaido buča je super pripravna za juho, saj je mehkejša, meso je pa aromatično.
Juho iz buče že pripravljali na več različnih načinov:
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucna-juha-z-gorsko-leco-in-ajdovo-kaso/
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-pomarancna-juha-z-rizem/
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-porova-kremna-juha/
Tokrat smo želeli okus še bolj poudariti, zato smo jo najprej pekli v pečici. Fan-ta-sti-čno! Priloga je poljubna, mi smo dodali kar kuskus.
Juha iz pečene buče
* od 8. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov (brez jogurta) * brez glutena (brez kuskusa) * vegansko * brez jajc
Ingredients
- BUČA HOKAIDO 1 manjša, premera 12 cm
- ČEBULA nasekljana, 1 jušna žlica
- ZELENA sušena, ščep
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
- ---
- poljubna priloga kuskus, riž, ajdova kaša, prosena kaša, poljubne testenine, poletna
Instructions
- Bučo olupimo, odstranimo sredinska semena, narežemo na kose in pečemo v pečici na 200°C dobrih 15 minut.
- Spasiramo, dodamo zeleno in dobra 2 dcl vode.
- Nasekljano čebulo podušimo na malo vode, da se zmehča, dodamo bučo in kuhamo še 10 minut. Juhi vkuhamo poljubno zakuho, mi smo dodali kar 2 žlici kuskusa.
- Na koncu primešamo olje.
- Če želimo in otrok že je mlečne izdelke, dodamo žličko grškega jogurta ali kisle smetane.