1 min read
Vegi pasulj
Največkrat slišimo in vsi poznamo izraz “preprosto kot pasulj”, zato smo tudi mi včeraj v rahlem pomanjkanju časa pripravili hitro vegi različico, ki je dobra tudi pogreta naslednji dan, okuse ji lahko poljubno spreminjamo, če pa je na vrsti mesni dan, ga lahko obogatimo s kuhano teletino/govedino ali kakšno ekološko klobaso. Sicer je pa že sam po sebi dovolj bogat in polnega okusa, da dodatkov sploh nismo potrebovali.
Vegi pasulj
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- POR beli del, en manjši kos
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 strok
- BELI FIŽOL vložen, 200 g
- PARADIŽNIK svež, 1 večji (ali paradižnikova omaka)
- PARADIŽNIKOVA MEZGA bio, brez dodatkov, 1 jušna žlica
- KORENČEK 1 večji
- RUMENA PAPRIKA sveža, 1 manjši kos
- RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
- MAJARON ščep
- TIMIJAN ščep
- KUMINA ščep
- LOVORJEV LIST 1
Instructions
- Na malo vode (toliko, da prekrije dno) podušimo nasekljano čebulo, por in česen; ko skoraj vsa voda izpari in se čebula zmehča (3-4 minute), dodamo korenček in papriko ter narezan paradižnik. Premešamo in začinimo ter dodamo lovorjev list.
- Nekaj minut pustimo, da se duši v lastnem soku, na to pa dodamo mezgo in cca. 2 dcl vode ter dobro premešamo.
- Pokrijemo ter pustimo 15 minut, da se počasi kuhlja, občasno premešamo.
- Po tem času vsujemo k jedi odcejen fižol, ponovno premešamo in pokrijemo; tako pustimo še 10 minut.
- Postrežemo s kosom pirinega polnozrnatega kruha.