1 min read
Pečena ajdova kaša z domačo nutelo
Ajdova kaša je več kot izvrstna tudi v sladki obliki, še posebej se rada poigra s čokoladnimi okusi, jesenskimi slivami, banano in kakšno fino domačo marmelado.
Tokrat smo jo pekli skupaj z domačo nutelo, ki še nima recepta, ker ga še dodelujemo. Upam, da v kratkem prijadra tudi v vaše domove. 🙂
Pečena ajdova kaša z domačo nutelo
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- AJDOVA KAŠA 100 g
- DOMAČA NUTELA ali poljuben čokoladni namaz 4 jušne žlice
- BANANA 1 večja
- POLJUBNA MARMELADA 4 čajne žličke
Instructions
- Ajdovo kašo skuhamo v vodi do mehkega. Dobro odcedimo.
- V ognjevarne modelčke nadevamo marmelado in narežemo banano.
- Do polovico napolnimo z ajdovo kašo, dodamo nutelo in prekrijemo s preostalo kašo.
- Manjšo žličko nutele damo tudi na vrh.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 20 minut.