1 min read
Sadna skutka
Sadno skutko si lahko pripravimo kar sami doma – otroci jo obožujejo. Prednosti domače priprave so v tem, da lahko poljubno spreminjamo okuse, dodajamo poljubne dišavnice, oreščke, sadje, žita, včash pa celo zelenjavo. 🙂 Izvedba je preprosta, hitra, rezultat pa več kot odličen.
Sadna skutka
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- SKUTA 100 g
- PROSENA KAŠA 3-4 zvrhane jušne žlice
- VIŠNJEV ali POLJUBNI sok brez sladkorja, 2 dcl
- VIŠNJEV ali ČEŠNJEV KOMPOT 3-4 jušne žlice
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
Instructions
- Kokosovo maščobo raztopimo, na njej segrejemo proseno kašo, da malo zarumeni. Ogenj zmanjšamo, v posodo vlijemo sok in premešamo.
- Kuhamo na majhnem ognju in večkrat premešamo.
- Ko je prosena kaša (po 15 minutah) že skoraj kuhana, dodamo še malo kompota in višnje/češnje.