1 min read
Sladki bučni cmoki s slivami
Drugi del buče smo ponovno pretvorili v pire, obogatili s krompirjem in napolnili s slivami – hiter postopek. 🙂 Celoten potek je opisan v receptu spodaj. Največje presenečenje brbončic je usklajena povezava med sladkastim okusom buče, rahlo ostrim cimetom in nežno kiselkasto slivo. Njamsi! 🙂
Bučni cmoki s slivami in cimetom
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- MUŠKATNA BUČA 1/2 srednje velike
- KROMPIR 3 majhni
- SOL ščep
- PIRINA MOKA 120 g oz. po potrebi več ali manj
- JAJCE 1 kos
- ---
- SLIVE sveže ali zamrznjene, 8-10 sliv
- CIMET ščep ali dva
Instructions
- Bučo narežemo, prav tako krompir na manjše koščke in skuhamo skupaj v vodi. Odcedimo in ohladimo. Pregnetemo v homogeno maso s tlačilko za krompir. Dodamo jajce, cimet in premešamo.
- Testo pomokamo in razvaljamo na 1-2 mm na debelo. S kozarcem ali modelčkom izrežemo krogce in na enega damo polovičko slivo ter pokrijemo z drugim krogcem. Zatisnemo na robovih in nežno oblikujemo v kroglico.
- Damo v vrelo vodo in kuhamo, dokler ne priplavajo na površje.
- Postrežemo s ščepcem sladkorja in cimetom.
Notes
* Cmoke kuhamo v večji količini vode; raje v manjših porcijah, kot da preveč naenkrat, ker se potem gnetejo v posodi in se nam lahko zlepijo.
* Za mlajše dojenčke, ki še ne uživajo beljaka, lahko njoke pripravimo samo z rumenjakom ali ga preprosto izpustimo. Prav tako je pri nekaterih sporen cimet; v tem primeru raje uporabimo ščep vanilije ali pa izpustimo dišavnice in raje dodamo žličko domače slivove kašice.
* Razmerje med bučo in krompirjem je 2,5:1.
* Za mlajše dojenčke, ki še ne uživajo beljaka, lahko njoke pripravimo samo z rumenjakom ali ga preprosto izpustimo. Prav tako je pri nekaterih sporen cimet; v tem primeru raje uporabimo ščep vanilije ali pa izpustimo dišavnice in raje dodamo žličko domače slivove kašice.
* Razmerje med bučo in krompirjem je 2,5:1.