2 mins read

Piščanec s čičeriko v čebulni omaki in kuskus

Piščanec se s čičeriko odlično ujame, to smo že večkrat dokazali, med drugim tudi v izvrstni kombinaciji s paradižnikovo omako.
Tokrat smo jo za spremembo ujeli v čebulno omako s česnom, omehčano z mlekom in sladko smetano, dodali pa smo malce drugačne, bolj “odrasle” začimbe za poln okus in dišavnost; zraven se prileže preprosti kuskus s peteršiljem.
piscanec s cebulo, smetano, kuskuspiscanec s cebulo, smetano, kuskus1

Piščanec s čičeriko v čebulni omaki in kuskus

* od 12. meseca dalje * z mlečnimi izdelki * z glutenom * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • ČEBULA 1 večja
  • ČESEN 1 večji strok
  • MLEKO 100 ml
  • SLADKA SMETANA 100 ml
  • PIŠČANČJE BEDRO 1 večje
  • ČIČERIKA predhodno kuhana, 100 g
  • BELO VINO 100 ml
  • ČRNE OLIVE 1 pest
  • PETERŠILJ nasekljan, 1 jušna žlica
  • TIMIJAN ščep
  • ZELENA sušena, ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • KURKUMA ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • ČILI ščep
  • POPER ščep
  • KORIANDER ščep
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • KUSKUS suh, 100 g

Instructions
 

  • Olje segrejemo in na njem na srednjem ognju počasi dušimo čebulo, da postekleni; nanjo stisnemo česen, počakamo, da zadiši in dodamo piščančje bedro. Popečemo na vsaki strani 2-3 minute, začinimo z vsemi začimbami, dobro premešamo in zalijemo z vinom.
  • Premešamo, počakamo, da vino izpari, nato pa zalijemo z mlekom. Ogenj zmanjšamo in kuhamo na pokrito, občasno premešamo in bedro obrnemo. Če je to potrebno, dolijemo malo vode, da ne bi bila omaka pregosta.
  • 10 minut pred koncem kuhanja (ko se nam zdi, da je piščanec že narejen), bedro odstranimo in omako zmiksamo do gladke teksture.
  • Vrnemo jo v skledo, dodamo bedro, narezane olive, čičeriko in sladko smetano. Kuhljamo še 10 minut.
  • Medtem pripravimo kuskus - vodo zavremo in prelijemo čez kuskus; ko je napihnjen in je posrkal vso vodo, dodamo nasekljan peteršilj.

Notes

* Namesto bedra lahko uporabimo tudi prsi; v tem primeru se čas kuhanja močno skrajša. Mi smo kuhali bedro kar nekaj časa, saj smo imeli domačega piščanca, ki terja daljšo obdelavo.

Dodaj odgovor