1 min read
Jabolčni kruh
Jabolčni kruh
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- za pekač 34x25 cm
- PIRINA MOKA 350 g
- POLJUBNA MARMELADA 3 zvrhane žlice + še nekaj za premaz
- VINSKI KAMEN 2 čajni žlički
- SODA BIKARBONA 1 čajna žlička
- PINJENEC 300 ml
- BANANA zelo zrela, 1
- MASLO 100 g
- JABOLKA naribana, 1 ogromna pest
Instructions
- Mokre sestavine - maslo raztopimo, vanj pretlačimo banano in vmešamo marmelado. Prilijemo pinjenec in dobro premešamo.
- Posebej zmešamo moko z vinskim kamnom, sodo bikarbono in tej masi primešamo mokre sestavine.
- Dobro premešamo in dodamo naribana jabolka. Zmešamo v enotno zmes, ki je precej vlažna in lepljiva.
- Stresemo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C 45 minut oz. do zlatorjave barve na vrhu.
- Vzamemo iz pečice, premažemo z marmelado in pečemo še 10 minut.
Notes
* Namesto sladkorja je uporabljena marmelada; uporabili smo domačo grozdno in domačo jagodno.
* Če nimamo pinjenca, lahko uporabimo 200 ml jogurta in 100 ml mleka.
* Če nimamo pinjenca, lahko uporabimo 200 ml jogurta in 100 ml mleka.