1 min read

Jabolčni kruh

jabolcni kruh

Jabolčni kruh

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 8

Ingredients
  

  • za pekač 34x25 cm
  • PIRINA MOKA 350 g
  • POLJUBNA MARMELADA 3 zvrhane žlice + še nekaj za premaz
  • VINSKI KAMEN 2 čajni žlički
  • SODA BIKARBONA 1 čajna žlička
  • PINJENEC 300 ml
  • BANANA zelo zrela, 1
  • MASLO 100 g
  • JABOLKA naribana, 1 ogromna pest

Instructions
 

  • Mokre sestavine - maslo raztopimo, vanj pretlačimo banano in vmešamo marmelado. Prilijemo pinjenec in dobro premešamo.
  • Posebej zmešamo moko z vinskim kamnom, sodo bikarbono in tej masi primešamo mokre sestavine.
  • Dobro premešamo in dodamo naribana jabolka. Zmešamo v enotno zmes, ki je precej vlažna in lepljiva.
  • Stresemo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C 45 minut oz. do zlatorjave barve na vrhu.
  • Vzamemo iz pečice, premažemo z marmelado in pečemo še 10 minut.

Notes

* Namesto sladkorja je uporabljena marmelada; uporabili smo domačo grozdno in domačo jagodno.
* Če nimamo pinjenca, lahko uporabimo 200 ml jogurta in 100 ml mleka.

Dodaj odgovor