1 min read

Sataraš

sataras

Sataraš

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • ČEBULA 1 manjša
  • PAPRIKA 2 manjši
  • PARADIŽNIK zelo zrel, 2 manjša
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 300 ml (uporabili smo domačo z baziliko)
  • JAJCE 2
  • SOL ščep
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Olje segrejemo in na njem podušimo nasekljano čebulo; dušimo zelo počasi - 10 minut na majhnem ognju (primer: indukcija na št. 3), pazimo le, da se nam ne zažge, zato pogosto mešamo.
  • Dodamo narezano papriko in dušimo še 5 minut, po tem času pa dodamo narezan paradižnik in omako ter rahlo solimo. Pustimo še 15 minut na srednjem ognju, da se omaka malo zgosti in tekočina izpari.
  • V jed ubijemo dve jajci, mešamo in pečemo, dokler niso pripravljena.

Notes

Če jed pripravljamo za mlajše otroke, ki še ne uživajo beljaka, jo pripravimo samo z rumenjakom in ne celim jajcem.

Dodaj odgovor