1 min read

Veganski sirovi makarončki (Mac’n’Cheese)

veganski mac n cheeseveganski mac n cheese1veganski mac n cheese2veganski mac n cheese3

Veganski sirovi makarončki (Mac'n'Cheese)

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • POLJUBNE TESTENINE bolj drobne, 300 g
  • INDIJSKI OREŠČKI namočeni čez noč, 50 g
  • SLADKI KROMPIR 200 g* (opombe spodaj)
  • KORENČEK 30 g
  • ČEBULA 30 g
  • KVASNI KOSMIČI 1 zvrhana jušna žlica
  • RIŽEVO MLEKO 30 ml oz. po potrebi tudi več
  • LIMONIN SOK par kapljic
  • ČESEN 1/2 malega stroka
  • ZELENJAVNA JUŠNA KOCKA 1/3
  • POPER ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • OLJE 1 jušna žlica
  • DROBTINE 2 jušni žlici

Instructions
 

  • Indijske oreščke odcedimo in posušimo.
  • Krompir, čebulo in korenček narežemo na majhne koščke in skuhamo skupaj s kocko v 300 ml vode.
  • Kuhano zelenjavo odcedimo, vodo pa prihranimo.
  • Ko se zelenjava malo ohladi, jo skupaj z indijskimi oreščki damo v sekljalnik ali blender. Dodamo začimbe, kvasne kosmiče, limonin sok in riževo mleko; česen pa stisnemo. Miksamo do gladke mase, nato pa počasi dolivamo zelenjavno vodo, dokler ne porabimo vse - raje dodajamo malo po malo, da ne bo omaka preredka, ampak gosta in kremna; če se nam po porabljeni zelenjavni vodi še vedno zdi pregosto, postopoma dodajamo še malo riževega mleka.
  • Posebej skuhamo testenine in prelijemo z omako.
  • V ponvi segrejemo malo rastlinskega olja in primešamo drobtine; premešamo in v minuti popražimo do zlatorjave barve.

Notes

* Jed lahko pripravimo tudi z navadnim krompirjem in korenčkom; v tem primeru uporabimo približno 150 g krompirja in 50 g korenčka.

Dodaj odgovor