1 min read
Skutina strjenka z jagodami
Skutina strjenka z jagodami
* od 12. meseca dalje * bre glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- SKUTA navadna, 150 g
- KISLA SMETANA 50 g
- JOGURT navaden 50 g
- AGAR AGAR 2x1 g
- JAGODE 100 g
- RJAVI SLADKOR 2x1 čajna žlička
- TEMNA ČOKOLADA
Instructions
- Skuto, kislo smetano in jogurt zmešamo z 1 čajno žličko sladkorja.
- V posodi segrejemo 0,5 cl (en štamprle 😀 ) vode, dodamo 1 g agarja, premešamo in pustimo, da voda zavre. Pokuhamo v 1-2 minuti in ugasnemo. Ko se malo ohladi (čez 5 minut), vlijemo k skutni mešanici in dobro premešamo. Mešanico vlijemo v modelček, ki ga lahko tudi obložimo s prozorno folijo za živila.
- Jagode narežemo na koščke, dodamo žličko sladkorja, premešamo in v posodi skupaj z 2 dcl vode zmešamo in rahlo pokuhamo (največ 3 minute). Primešamo preostali agar, premešamo in čez minuto ugasnemo.
- Jagodno zmes prelijemo čez skutno mešanico; ko se ohladi, damo v hladilnik za najmanj pol ure.
- Preden postrežemo, na vodni kopeli stopimo temno čokolado in prelijemo čez strjenko.
Notes
* Če ste bolj sladkosnedi, lahko uporabite kakšno žličko sladkorja več.