2 mins read
Blitva s krompirjem, pečene paprike s skuto in piščančja nabodalca
Blitva s krompirjem, pečene paprike s skuto in piščančja nabodalca
od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno-piščanec * brez jajc
Ingredients
- PIŠČANČJE PRSI 100 g
- KROMPIR 2 večja
- BLITVA blanširana, odcejena, 100 g
- KISLA SMETANA 1 čajna žlička
- POLJUBNO HLADNO STISKANO RASTLINSKO OLJE 1 čajna žlička
- HIMALAJSKA SOL ščep
- PAPRIKE 2
- SKUTA 2 jušni žlici
- DROBNJAK ščep
- KREMNI SIR 1 jušna žlica
za marinado
- OLIVNO OLJE 2 jušni žlici
- ŠETRAJ 1/2 čajne žličke
- MAJARON ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- POPER ščep
- ČESEN 2 stroka
Instructions
- Najprej pripravimo marinado za piščančje prsi, ki jih zrežemo na približno enako velike kose. V posodi zmešamo olje z začimbami: šetraj, majaron, rdeča paprika, poper in narežemo česen. Premešamo ter v marinado postavimo kose piščanca. Dobro natremo, pokrijemo s folijo in pustimo v hladilniku nekaj ur, lahko pa tudi čez noč.
- Krompir skuhamo, odcedimo in počakamo, da se malo ohladi. Zmešamo ga skupaj z dobro odcejeno in na grobo nasekljano blitvo in prelijemo z mešanico kisle smetane, himalajske soli in žličko poljubnega rastlinskega olja.
- Paprikam odstranimo pecelj in previdno odstranimo semena. Zmešamo skuto s kremnim sirom* (opombe spodaj), dodamo drobnjak in s to maso napolnimo paprike. Popečemo jih na žar ponvi ali žaru na vsaki strani do zapečene rjave barve.
- Piščančje prsi pol ure pred pečenjem vzamemo iz hladilnika in previdno nataknemo na palčke za nabodalca.
- V ponvi segrejemo kapljico rastlinskega olja in na njem popečemo prsi do zlatorjave barve - na vsaki strani 4-5 minut, odvisno od debeline mesa.
Notes
* Lahko uporabimo samo skuto; lahko dodamo feto ali mešanico fete in skute; kislo smetano; lahko samo kremni sir, celo rikoto, mascarpone ali grški jogurt. Možnosti je ogromno.