2 mins read

Blitva s krompirjem, pečene paprike s skuto in piščančja nabodalca

piscancja nabodala, blitva s krompirjem, s skuto polnjene pecene paprike

Blitva s krompirjem, pečene paprike s skuto in piščančja nabodalca

od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno-piščanec * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • PIŠČANČJE PRSI 100 g
  • KROMPIR 2 večja
  • BLITVA blanširana, odcejena, 100 g
  • KISLA SMETANA 1 čajna žlička
  • POLJUBNO HLADNO STISKANO RASTLINSKO OLJE 1 čajna žlička
  • HIMALAJSKA SOL ščep
  • PAPRIKE 2
  • SKUTA 2 jušni žlici
  • DROBNJAK ščep
  • KREMNI SIR 1 jušna žlica

za marinado

  • OLIVNO OLJE 2 jušni žlici
  • ŠETRAJ 1/2 čajne žličke
  • MAJARON ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • POPER ščep
  • ČESEN 2 stroka

Instructions
 

  • Najprej pripravimo marinado za piščančje prsi, ki jih zrežemo na približno enako velike kose. V posodi zmešamo olje z začimbami: šetraj, majaron, rdeča paprika, poper in narežemo česen. Premešamo ter v marinado postavimo kose piščanca. Dobro natremo, pokrijemo s folijo in pustimo v hladilniku nekaj ur, lahko pa tudi čez noč.
  • Krompir skuhamo, odcedimo in počakamo, da se malo ohladi. Zmešamo ga skupaj z dobro odcejeno in na grobo nasekljano blitvo in prelijemo z mešanico kisle smetane, himalajske soli in žličko poljubnega rastlinskega olja.
  • Paprikam odstranimo pecelj in previdno odstranimo semena. Zmešamo skuto s kremnim sirom* (opombe spodaj), dodamo drobnjak in s to maso napolnimo paprike. Popečemo jih na žar ponvi ali žaru na vsaki strani do zapečene rjave barve.
  • Piščančje prsi pol ure pred pečenjem vzamemo iz hladilnika in previdno nataknemo na palčke za nabodalca.
  • V ponvi segrejemo kapljico rastlinskega olja in na njem popečemo prsi do zlatorjave barve - na vsaki strani 4-5 minut, odvisno od debeline mesa.

Notes

* Lahko uporabimo samo skuto; lahko dodamo feto ali mešanico fete in skute; kislo smetano; lahko samo kremni sir, celo rikoto, mascarpone ali grški jogurt. Možnosti je ogromno.

Dodaj odgovor