1 min read
Rezina Planica
Rezina Planica
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- MLEKO poljubno, 500 ml
- POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB 150 g
- JAGODNA MARMELADA 2 jušni žlički
- KAKAV pravi, 2 jušni žlici
- VANILIJA V PRAHU ščep
Instructions
- Mleko zavremo in v njem zakuhamo zdrob z vanilijo; naj bo rahlo bolj gost.
- Približno tretjino odvzamemo, damo posebej in primešamo kakav.
- V manjši model, ki smo ga oplaknili z vodo, damo najprej kakakovo plast, nato belo plast, tretja plast pa je jagodna - pripravimo tako, da zadnji 1/3 zdroba, ki je ostal, primešamo marmelado.
- Dobro ohladimo najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku, da se res dobro strdi.