1 min read

Bučkina lazanja in poletna solata s kuskusom

buckina lazanja, solata s kuskusom1_wmbuckina lazanja, solata s kuskusom_wmbuckina lazanja, solata s kuskusom2_wm

Bučkina lazanja in poletna solata s kuskusom

od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • za manjši pekač 30x15 cm
  • BUČKE 2 veliki
  • POLNOZRNATE PIRINE TESTENINE ZA LAZANJO 6 kosov
  • BAZILIKA sušena, 1 zravnana jušna žlica
  • REPIČNO OLJE za premaz bučk

za bešamel

  • KOKOSOVA MAŠČOBA 50 g
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA 50 g
  • MLEKO 8 dcl
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • ---
  • KUSKUS 50 g
  • PARADIŽNIK 2 manjša
  • ZELENA PAPRIKA 1/2 srednje velike
  • KUMARA 1 večja
  • ČRNE OLIVE izkoščičene, nekaj žlic
  • OLIVNO OLJE 2 jušni žlici

Instructions
 

  • Bučke narežemo na podolgovate rezine, narahlo premažemo z oljem in popečemo na žar ponvi ali kontaktnem žaru. Ohladimo.
  • Za bešamel: Kokosovo maščobo segrejemo, na njej zarumenimo moko in ko je masa zgoščena, počasi prilivamo mleko in mešamo z metlico. Kuhamo nekaj minut, da se moka počasi zgosti skupaj z mlekom. Dodamo muškatni orešček in premešamo.
  • Del bešamela nalijemo v pekač, obložimo z bučkami, narahlo potresemo z baziliko in pokrijemo s pirinimi testeninami. Tako nadaljujemo, dokler ne porabimo sestavin (nam so nastale tri plasti bučk in dve plasti testenin); zadnja plast so testenine, ki jo prelijemo z bešamelom.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobre pol ure.
  • Medtem pripravimo solato: kuskus prelijemo z 2 dcl vrele vode in počakamo, da se napihne. Premešamo in prelijemo z eno žlico olja.
  • Zelenjavo narežemo na manjše kocke, začinimo po okusu, dodamo preostalo žlico olja in vmešamo kuskus. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku do postrežbe, da se malo ohladi.

Dodaj odgovor