1 min read
Bučkina lazanja in poletna solata s kuskusom
Bučkina lazanja in poletna solata s kuskusom
od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- za manjši pekač 30x15 cm
- BUČKE 2 veliki
- POLNOZRNATE PIRINE TESTENINE ZA LAZANJO 6 kosov
- BAZILIKA sušena, 1 zravnana jušna žlica
- REPIČNO OLJE za premaz bučk
za bešamel
- KOKOSOVA MAŠČOBA 50 g
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA 50 g
- MLEKO 8 dcl
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- ---
- KUSKUS 50 g
- PARADIŽNIK 2 manjša
- ZELENA PAPRIKA 1/2 srednje velike
- KUMARA 1 večja
- ČRNE OLIVE izkoščičene, nekaj žlic
- OLIVNO OLJE 2 jušni žlici
Instructions
- Bučke narežemo na podolgovate rezine, narahlo premažemo z oljem in popečemo na žar ponvi ali kontaktnem žaru. Ohladimo.
- Za bešamel: Kokosovo maščobo segrejemo, na njej zarumenimo moko in ko je masa zgoščena, počasi prilivamo mleko in mešamo z metlico. Kuhamo nekaj minut, da se moka počasi zgosti skupaj z mlekom. Dodamo muškatni orešček in premešamo.
- Del bešamela nalijemo v pekač, obložimo z bučkami, narahlo potresemo z baziliko in pokrijemo s pirinimi testeninami. Tako nadaljujemo, dokler ne porabimo sestavin (nam so nastale tri plasti bučk in dve plasti testenin); zadnja plast so testenine, ki jo prelijemo z bešamelom.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobre pol ure.
- Medtem pripravimo solato: kuskus prelijemo z 2 dcl vrele vode in počakamo, da se napihne. Premešamo in prelijemo z eno žlico olja.
- Zelenjavo narežemo na manjše kocke, začinimo po okusu, dodamo preostalo žlico olja in vmešamo kuskus. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku do postrežbe, da se malo ohladi.