Kubanska govedina “umazana krpa” in kumarična rižotka s česnom
2 mins read

Kubanska govedina “umazana krpa” in kumarična rižotka s česnom

govedina s papriko, kumaricna rizota_wmgovedina s papriko, kumaricna rizota1_wm

Kubanska govedina "umazana krpa" in kumarična rižotka s česnom

* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - govedina * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • GOVEDINA meso za golaž, kakšen bočnik, vrat, podplečje, pleče, 200 g
  • ČEBULA 1 manjša
  • KORENČEK 1 srednje velik
  • PAPRIKA 1 srednje velika
  • MAJARON ščep
  • LOVORJEV LIST 1
  • ZELENA sušena, večji ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • KUMINA ščep
  • SOL mini ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • PARADIŽNIK 2 večja
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • NAVADNA MOKA 1 jušna žlica
  • ---

za rižotko

  • RIŽ okroglozrnati, 100 g
  • KUMARE 2 srednje veliki
  • PETERŠILJ sveže nasekljan, 2 jušni žlici
  • ČESEN 3 večji stroški
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Čebulo nasekljamo. Meso narežemo na večje kose in jih pomokamo.
  • Opečemo jih na segretem olju, nato pa odmaknemo.
  • V isti posodi na srednjem ognju podušimo čebulo, dodamo narezan paradižnik in paradižnikovo mezgo, dušimo nekaj minut, nato pa dodamo vse začimbe, narezan korenček in meso; premešamo in zalijemo s pol litra vode. Ogenj povečamo, da jed zavre, nato pa zmanjšamo, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo uro in pol. Občasno premešamo in če se omaka preveč gosti (da se prijemlje na dno), dodamo vsakič po deciliter vode, premešamo, nato po ponovno pokrijemo in kuhljamo.
  • Po dobri uri in pol dodamo na trakce narezano papriko in pokrito kuhamo še pol ure.
  • Medtem pripravimo rižotko. V posodi segrejemo olje, dodamo na drobno nasekljan česen, podušimo na hitro na srednjem ognju; takoj, ko česen zadiši, dodamo peteršilj in olupljene ter narezane kumare.
  • Na majhnem ognju dušimo nekaj minut, nato ogenj povečamo, dodamo opran riž, ga v minutki med stalnim mešanjem na hitro popražimo, nato pa zalijemo s 3 decilitre vode, ogenj zmanjšamo in kuhamo, dokler se riž ne skuha. Nato ugasnemo in pustimo počivati še nekaj minut.

Dodaj odgovor