2 mins read

Palačinke po mehiško z zelenjavnim piščancem

mehiske palacinke z avokadom in fizolom, piscanec_wmmehiske palacinke z avokadom in fizolom, piscanec1_wm

Palačinke po mehiško z zelenjavnim piščancem

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - piščanec * z jajci
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • za palačinke
  • KORUZNA MOKA 5-6 jušnih žlic
  • PIRINA MOKA 5-6 jušnih žlic
  • MLEKO 3 dcl
  • JAJCA 2
  • ---
  • AVOKADO 1/2
  • PARADIŽNIK 1/2 srednje velikega
  • ČEBULA 1 manjši košček
  • SOL ščep
  • POPER ščep
  • LIMETIN SOK 1 čajna žlička
  • ---
  • FIŽOL predhodno kuhan, 100 g
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • KAJENSKI POPER mini ščep
  • ---
  • za marinado piščanca
  • RDEČA PAPRIKA mini ščep ČILIJA, MAJARON, KUMINA, KORIANDER, skupaj ena čajna žlička
  • ARAŠIDOVO OLJE 1 jušna žlica
  • ---
  • PIŠČANČJE PRSI 150 g
  • BUČKE 1 manjša
  • ZELENA PAPRIKA 1/2 manjše
  • RUMENA PAPRIKA 1/2 manjše
  • PARADIŽNIK 1/2 srednje velikega
  • ČESEN 1 manjši strok
  • ORIGANO ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep

Instructions
 

  • Prejšnji večer ali zjutraj damo marinirati piščančje prsi, ki smo jih narezali na 1x1 cm velike koščke.
  • Iz sestavin za palačinke zamešamo maso in jo pustimo počivati nekaj minut.
  • Medtem v ponvi popečemo piščančje koščke z obeh strani 2-3 minute, dodamo narezano bučko, papriko in paradižnik, stisnemo strok česna, dodamo rdečo papriko in origano. Premešamo in na srednjem ognju pustimo, da se zelenjava malo pokuha.
  • Pripravimo omako iz drobno nasekljanega paradižnika, nasekljane čebule in pretlačenega avokada; rahlo solimo in primešamo limetin sok.
  • Ko sta piščanec in zelenjava pripravljena, odstranimo ter v isto ponev dodamo nasekljano čebulo in fižol; rahlo popečemo, nato pa ga pretlačimo na grobo in začinimo z malo kajenskega popra in rdeče paprike.
  • Iz mase za palačinke spečemo tanke palačinke, ki jih premažemo z malo avokadove omake in fižola, zavijemo ter postrežemo poleg zelenjave in piščanca.*

Notes

Palačinke lahko poljubno nadevamo - namesto piščanca damo tuno, lahko pripravimo samo zelenjavne, dodamo kakšno drugo zelenjavo - rdeči fižol, koruzo, stročji fižol, sladki krompir, navadno bučo, zelje, ipd.

Dodaj odgovor