2 mins read
Palačinke po mehiško z zelenjavnim piščancem
Palačinke po mehiško z zelenjavnim piščancem
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - piščanec * z jajci
Ingredients
- za palačinke
- KORUZNA MOKA 5-6 jušnih žlic
- PIRINA MOKA 5-6 jušnih žlic
- MLEKO 3 dcl
- JAJCA 2
- ---
- AVOKADO 1/2
- PARADIŽNIK 1/2 srednje velikega
- ČEBULA 1 manjši košček
- SOL ščep
- POPER ščep
- LIMETIN SOK 1 čajna žlička
- ---
- FIŽOL predhodno kuhan, 100 g
- ČEBULA 1/2 manjše
- RDEČA PAPRIKA ščep
- KAJENSKI POPER mini ščep
- ---
- za marinado piščanca
- RDEČA PAPRIKA mini ščep ČILIJA, MAJARON, KUMINA, KORIANDER, skupaj ena čajna žlička
- ARAŠIDOVO OLJE 1 jušna žlica
- ---
- PIŠČANČJE PRSI 150 g
- BUČKE 1 manjša
- ZELENA PAPRIKA 1/2 manjše
- RUMENA PAPRIKA 1/2 manjše
- PARADIŽNIK 1/2 srednje velikega
- ČESEN 1 manjši strok
- ORIGANO ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
Instructions
- Prejšnji večer ali zjutraj damo marinirati piščančje prsi, ki smo jih narezali na 1x1 cm velike koščke.
- Iz sestavin za palačinke zamešamo maso in jo pustimo počivati nekaj minut.
- Medtem v ponvi popečemo piščančje koščke z obeh strani 2-3 minute, dodamo narezano bučko, papriko in paradižnik, stisnemo strok česna, dodamo rdečo papriko in origano. Premešamo in na srednjem ognju pustimo, da se zelenjava malo pokuha.
- Pripravimo omako iz drobno nasekljanega paradižnika, nasekljane čebule in pretlačenega avokada; rahlo solimo in primešamo limetin sok.
- Ko sta piščanec in zelenjava pripravljena, odstranimo ter v isto ponev dodamo nasekljano čebulo in fižol; rahlo popečemo, nato pa ga pretlačimo na grobo in začinimo z malo kajenskega popra in rdeče paprike.
- Iz mase za palačinke spečemo tanke palačinke, ki jih premažemo z malo avokadove omake in fižola, zavijemo ter postrežemo poleg zelenjave in piščanca.*
Notes
Palačinke lahko poljubno nadevamo - namesto piščanca damo tuno, lahko pripravimo samo zelenjavne, dodamo kakšno drugo zelenjavo - rdeči fižol, koruzo, stročji fižol, sladki krompir, navadno bučo, zelje, ipd.