1 min read
Kakavovo-hruškini mafini
Kakavovo-hruškini mafini
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * 7 jajci
Ingredients
- za pekač 12 mafinov
- KOKOSOVA MAŠČOBA 50 g
- SLADKOR 2 jušni žlici
- JAJCE 2 kosa
- VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
- HRUŠKE očiščene in narezane na koščke, 300 g
- HRUŠKOV SOK 125 ml
- KISLA SMETANA 1 jušna žlica
- SKUTA 2 jušni žlici
- PRAVI KAKAV 1 zvrhana jušna žlica
- VINSKI KAMEN 1 čajna žlička
- PIRINA MOKA 200 g
Instructions
- Kokosovo olje raztopimo, vmešamo sladkor in jajca. Dodamo vanilijo, hruškov sok in narezane hruške. Na koncu primešamo še skuto in kislo smetano.
- Posebej zmešamo moko in kakav in to potem počasi vmešavamo v "mokre" sestavine, da nastane homogena, precej mokra masa.
- Pekač za mafine obložimo s papirčki in z žlico napolnimo do 3/4 vsakega papirčka.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobrih 45 minut. Po tem času z zobotrebcem, ki ga zapičimo v mafin in izvlečemo, preverimo, ali so pečeni. Če je izvlečen zobotrebec čist, pečico ugasnemo in mafine ohladimo, sicer pa jih pečemo še dobrih 5 minut oz. dokler zobotrebec ni čist.