1 min read

Kakavovo-hruškini mafini

mafinikakavovo hruskini mafini2_wmkakavovo hruskini mafini_wmkakavovo hruskini mafini1_wm

Kakavovo-hruškini mafini

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * 7 jajci
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Servings 12

Ingredients
  

  • za pekač 12 mafinov
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 50 g
  • SLADKOR 2 jušni žlici
  • JAJCE 2 kosa
  • VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
  • HRUŠKE očiščene in narezane na koščke, 300 g
  • HRUŠKOV SOK 125 ml
  • KISLA SMETANA 1 jušna žlica
  • SKUTA 2 jušni žlici
  • PRAVI KAKAV 1 zvrhana jušna žlica
  • VINSKI KAMEN 1 čajna žlička
  • PIRINA MOKA 200 g

Instructions
 

  • Kokosovo olje raztopimo, vmešamo sladkor in jajca. Dodamo vanilijo, hruškov sok in narezane hruške. Na koncu primešamo še skuto in kislo smetano.
  • Posebej zmešamo moko in kakav in to potem počasi vmešavamo v "mokre" sestavine, da nastane homogena, precej mokra masa.
  • Pekač za mafine obložimo s papirčki in z žlico napolnimo do 3/4 vsakega papirčka.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobrih 45 minut. Po tem času z zobotrebcem, ki ga zapičimo v mafin in izvlečemo, preverimo, ali so pečeni. Če je izvlečen zobotrebec čist, pečico ugasnemo in mafine ohladimo, sicer pa jih pečemo še dobrih 5 minut oz. dokler zobotrebec ni čist.

Dodaj odgovor