2 mins read
Mesna štruca, grah v omaki, kifelčar
Mesna štruca, grah v omaki, kifelčar
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * mesno - govedina * z jajci
Ingredients
- MLETO MESO goveje, 150 g
- ŽEMLJA stara, 1
- ORIGANO&BAZILIKA skupaj 1 čajna žlička
- RDEČA PAPRIKA 2 ščepa
- MLEKO 1 dcl
- ČESEN 2 stroka
- JAJCE 2 kosa
- BUČKA 1 srednje velika
- RDEČA PAPRIKA 1/2 srednje velike
- SUŠENI PARADIŽNIKI 3 kosi
- SOL ščep
- PARADIŽNIKOVI PELATI 3 kosi
- RJAVI SLADKOR 1 čajna žlička
- ---
- GRAH mladi, zamrznjen, 100 g
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- POLNOZRNATA MOKA 1 zvrhana jušna žlica
- KOPER 1 velik ščep
- ---
- KIFELČAR 200 g
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- V multipraktik ali sekljalnik damo kruh, narezan na koščke in ga prelijemo z mlekom. Počakamo nekaj časa, da se kruh napije.
- Dodamo začimbe, stisnemo strok česna, sušene paradižnike in vse zmeljemo v enotno maso.
- Dodamo na kose narezano papriko, bučko, solimo. Ponovno zmiksamo.
- Nazadnje dodamo še meso in jajce ter ponovno zmiksamo.
- Maso predložimo v podolgovat pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, lahko pa sami oblikujemo podolgovato štruco, ki jo damo na pekač, obložen s peki papirjem.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 50 minut.
- Po tem času štruco na vrhu premažemo s paradižnikovo omako in pečemo še 10-15 minut.
- Istočasno s štruco, v pečico damo še na kose narezan krompir, ki smo ga z rokami premešali skupaj z žlico olivnega olja.
- Medtem v ponvi segrejemo sladkor, takoj ko se stopi in postane rjav, zlijemo v ponev pelate, jih na grobo pretlačimo in podušimo v 7-10 minutah na srednjem ognju, da se omaka zgosti. Ugasnemo.
- V posodi segrejemo malo olivnega olja, na njem zarumenimo moko, premešamo in v posodo stresemo grah, premešamo, dodamo koper in zalijemo z 1 dcl vode. Pomešamo in na srednjem ognju dušimo 10 minut, da omaka rahlo zgosti, nato pa ugasnemo.