Mesna štruca, grah v omaki, kifelčar
2 mins read

Mesna štruca, grah v omaki, kifelčar

 mesna struca1_wmmesna struca_wm

Mesna štruca, grah v omaki, kifelčar

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * mesno - govedina * z jajci
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • MLETO MESO goveje, 150 g
  • ŽEMLJA stara, 1
  • ORIGANO&BAZILIKA skupaj 1 čajna žlička
  • RDEČA PAPRIKA 2 ščepa
  • MLEKO 1 dcl
  • ČESEN 2 stroka
  • JAJCE 2 kosa
  • BUČKA 1 srednje velika
  • RDEČA PAPRIKA 1/2 srednje velike
  • SUŠENI PARADIŽNIKI 3 kosi
  • SOL ščep
  • PARADIŽNIKOVI PELATI 3 kosi
  • RJAVI SLADKOR 1 čajna žlička
  • ---
  • GRAH mladi, zamrznjen, 100 g
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • POLNOZRNATA MOKA 1 zvrhana jušna žlica
  • KOPER 1 velik ščep
  • ---
  • KIFELČAR 200 g
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • V multipraktik ali sekljalnik damo kruh, narezan na koščke in ga prelijemo z mlekom. Počakamo nekaj časa, da se kruh napije.
  • Dodamo začimbe, stisnemo strok česna, sušene paradižnike in vse zmeljemo v enotno maso.
  • Dodamo na kose narezano papriko, bučko, solimo. Ponovno zmiksamo.
  • Nazadnje dodamo še meso in jajce ter ponovno zmiksamo.
  • Maso predložimo v podolgovat pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, lahko pa sami oblikujemo podolgovato štruco, ki jo damo na pekač, obložen s peki papirjem.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 50 minut.
  • Po tem času štruco na vrhu premažemo s paradižnikovo omako in pečemo še 10-15 minut.
  • Istočasno s štruco, v pečico damo še na kose narezan krompir, ki smo ga z rokami premešali skupaj z žlico olivnega olja.
  • Medtem v ponvi segrejemo sladkor, takoj ko se stopi in postane rjav, zlijemo v ponev pelate, jih na grobo pretlačimo in podušimo v 7-10 minutah na srednjem ognju, da se omaka zgosti. Ugasnemo.
  • V posodi segrejemo malo olivnega olja, na njem zarumenimo moko, premešamo in v posodo stresemo grah, premešamo, dodamo koper in zalijemo z 1 dcl vode. Pomešamo in na srednjem ognju dušimo 10 minut, da omaka rahlo zgosti, nato pa ugasnemo.

Dodaj odgovor