1 min read
Galette z blitvo, skuto in paradižnikom, fižolove pleskavice
Galette z blitvo, skuto in paradižnikom, fižolove pleskavice
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 2 (jogurtova) lončka
- NAVADNA MOKA 1/2 jogurtovega lončka
- JOGURT 1 lonček (120 g)
- VINSKI KAMEN/PECILNI PRAŠEK 1 zvrhana čajna žlička
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- SOL 1 ščep
- ---
- BLITVA blanširana, odcejena, 100 g
- SKUTA navadna, 75 g
- PARMEZAN nekaj žličk
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 50 g
- ORIGANO ščep
- ---
- FIŽOLOVA PLESKAVICA po receptu za čevape: http://www.boobeefoodee.si/blog/fizolovi-cevapcici-bucke-s-korenckom-domaci-pomfri/
- Oblikujemo pleskavice namesto čevapov.
Instructions
- V posodo damo jogurt; v isti lonček odmerimo moko in dodamo jogurtu. Vmešamo vinski kamen, sol in olje ter na hitro pregnetemo v enotno testo.
- Razvaljamo na tanko (0,5 cm na debelo) in obložimo z odcejeno blitvo, ki smo ji primešali skuto. Obložimo še s paradižnikovo omako in potresemo s parmezanom in origanom.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C, slabe pol ure oz. dokler ni testo zapečeno do lepe zlatorjave barve.
- Zraven pečemo tudi pleskavice.
Notes
* Namesto blitve lahko uporabimo tudi špinačo, namesto skute pa kremni sir.
* Osnovni recept za jogurtovo testo je od tukaj: https://www.facebook.com/otrocikuhajopecejo/photos/a.529599560490266.1073741878.345130122270545/449222115194678/?type=3&theater
* Osnovni recept za jogurtovo testo je od tukaj: https://www.facebook.com/otrocikuhajopecejo/photos/a.529599560490266.1073741878.345130122270545/449222115194678/?type=3&theater