1 min read

Galette z blitvo, skuto in paradižnikom, fižolove pleskavice

blitvin galette_wmblitvin galette1_wmblitvin galette2_wmblitvin galette3_wm

Galette z blitvo, skuto in paradižnikom, fižolove pleskavice

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 2 (jogurtova) lončka
  • NAVADNA MOKA 1/2 jogurtovega lončka
  • JOGURT 1 lonček (120 g)
  • VINSKI KAMEN/PECILNI PRAŠEK 1 zvrhana čajna žlička
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • SOL 1 ščep
  • ---
  • BLITVA blanširana, odcejena, 100 g
  • SKUTA navadna, 75 g
  • PARMEZAN nekaj žličk
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 50 g
  • ORIGANO ščep
  • ---
  • FIŽOLOVA PLESKAVICA po receptu za čevape: http://www.boobeefoodee.si/blog/fizolovi-cevapcici-bucke-s-korenckom-domaci-pomfri/
  • Oblikujemo pleskavice namesto čevapov.

Instructions
 

  • V posodo damo jogurt; v isti lonček odmerimo moko in dodamo jogurtu. Vmešamo vinski kamen, sol in olje ter na hitro pregnetemo v enotno testo.
  • Razvaljamo na tanko (0,5 cm na debelo) in obložimo z odcejeno blitvo, ki smo ji primešali skuto. Obložimo še s paradižnikovo omako in potresemo s parmezanom in origanom.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C, slabe pol ure oz. dokler ni testo zapečeno do lepe zlatorjave barve.
  • Zraven pečemo tudi pleskavice.

Notes

* Namesto blitve lahko uporabimo tudi špinačo, namesto skute pa kremni sir.
* Osnovni recept za jogurtovo testo je od tukaj: https://www.facebook.com/otrocikuhajopecejo/photos/a.529599560490266.1073741878.345130122270545/449222115194678/?type=3&theater

Dodaj odgovor