1 min read
Italijanska goveja mineštra
Italijanska goveja mineštra
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno - govedina * brez jajc
Ingredients
- GOVEDINA mlada, 150 g
- ČEBULA 1 manjša
- ČESEN 1 strok
- KORENČEK 1 srednje velika
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK nekaj kosov
- ZELENA&RDEČA PAPRIKA vsake en manjši kos
- BUČKE 1/2 srednje velike
- STROČJI FIŽOL zamrznjen, 2 veliki pesti
- ŠETRAJ ščep
- MAJARON ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- BAZILIKA ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 2 jušni žlici
- ZELENA sušena, ščep
- KUMINA ščep
- PETERŠILJ svež, ščep
- MINI TESTENINE 100 g
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Olje segrejemo in na njem opečemo koščke govedine (narezane na kocke). Dušimo nekaj minut, da meso spremeni barvo, ogenj zmanjšamo in čez potresemo nasekljano čebulo in česen. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo, narezan korenček, papriko in češnjev paradižnik ter vse skupaj začinimo. Dolijemo 0,5 litra vode, počakamo, da zavre, nato pa ogenj zmanjšamo na minimum in pokrijemo.
- Tako dušimo dobro uro in občasno premešamo.
- Po tem času dodamo stročji fižol in narezano bučko in če se je jed preveč zgostila, prilijemo še 1 dcl vode.
- Ponovno pokrijemo in dušimo še pol ure.
- Medtem posebej skuhamo katerekoli drobne testenine na "al dente". Odcedimo in jih vmešamo v jed. Pokrito kuhamo še 5 minut, nato pa ugasnemo in počakamo nekaj minut, preden postrežemo.