1 min read

Kakavova presna ledena tortica

kakavova torta s piskotnim dnom2_wmkakavova torta s piskotnim dnom3_wmkakavova torta s piskotnim dnom1_wmkakavova torta s piskotnim dnom_wm

Kakavova presna ledena tortica

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Total Time 2 hours
Servings 4

Ingredients
  

  • INDIJSKI OREŠČKI 1 polna pest
  • DATELJNI 10 kosov
  • PRESNI KAKAV 2 zvrhani jušni žlici
  • JAVORJEV SIRUP 1 jušna žlica
  • AVOKADO zelo zrel, 1/2 srednje velikega
  • BANANA 1 manjša
  • PIRINI PIŠKOTI brez jajc in mleka, 1 velika pest
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 kocka (približno 25 g)

Instructions
 

  • Dateljne in oreščke namočimo čez noč, najbolje čez noč, lahko pa tudi nekaj ur prej.*
  • Piškote in kokosovo maščobo zmeljemo v sekljalniku, da nastanejo drobtine. Odstranimo in prihranimo v posodici.
  • Sekljalnik očistimo in vanj damo odcejene dateljne in oreščke, avokado in banano. Zmiksamo v čim bolj gladko zmes, nato pa postopoma dodajamo kakav in javorjev sirup ter zmešamo v enotno zmes.
  • Posodico obložimo s prozorno folijo za živila, vanjo enakomerno razporedimo kakavovo maso, poravnamo, čez pa stresemo drobtine in zelo narahlo pritisnemo in čim bolj enakomerno poravnamo.
  • Pustimo v zamrzovalniku, da se strdi, vsaj 3 ure; če pustimo dlje, damo ven pol ure pred postrežbo, previdno obrnemo in počakamo, da se malo zmehča, nato pa narežemo in postrežemo.

Notes

* Dlje namakamo, mehkejši so oreščki in dateljni, poveča se jim tudi prostornina.

Dodaj odgovor