1 min read
Briški zdrob
Briški zdrob
* od 12. meseca dalje * z glutenom * lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * brez jajc
Ingredients
- POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB 3-4 zvrhane jušne žlice
- MLEKO poljubno, 3 dcl
- BRIŠKE ČEŠNJE 1 velika pest
- RJAVI SLADKOR 1 zravnana čajna žlička
Instructions
- Mleko zavremo in vanj stresemo zdrob. Ogenj zmanjšamo in skuhamo do mehkega.
- Polovico odstranimo, v preostalo polovico pa vmešamo 1/2 porcije razkoščičenih češenj in nekaj minut kuhljamo, da se zmehčajo.
- V posodico nadevamo eno žlico "belega" zdroba, 1 žlico češnjevega, eno žlico "belega" ... dokler ne zmanjka obeh mas.
- Ohladimo.
- Preostanek češenj razkoščičimo, zrežemo na polovičke in damo v posodo skupaj z žličko sladkorja. Na najvišjem ognju pražimo, da sladkor rahlo karamelizira (ko zadiši, je pripravljen), takrat ogenj zmanjšamo in prilijemo 0,5 dcl hladne vode.
- Počasi dušimo, da se omakca rahlo zgosti.
- Prelijemo čez ohlajen zdrob.