2 mins read

Hrustljava parmezana

parmezana2_wmparmezana1_wmparmezana_wm

Hrustljava parmezana

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • JAJČEVCI 2 večja
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 300 ml
  • ZELENA PAPRIKA 1/2 manjše
  • ČEŠNJEV PARADIŽNIK 5 kosov
  • POLJUBEN SIR 100 g
  • PARMEZAN 1 večji kos
  • ČESEN 1 strok
  • MEŠANE ZAČIMBE - ORIGANO&BAZILIKA&TIMIJAN skupaj 1 zvrhana jušna žlica
  • RDEČA PAPRIKA sušena, nekaj ščepcev
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • ---
  • POLENTA 100 g
  • KRUH 1 kos
  • KISLA SMETANA 1 zvrhana čajna žlička

Instructions
 

  • Jajčevce narežemo na 0,5 cm debele kolobarje in jih popečemo na kontaktnem žaru* (opombe spodaj), ki smo ga pokapali z olivnim oljem.
  • V manjši pekač (23x15 cm) najprej nadevamo paradižnikovo omako, da je dno prekrito, nanjo stisnemo česen, dodamo ščep mešanih začimb, premešamo.
  • Čez nadevamo popečene jajčevce, naribamo malo parmezana, zložimo na tanke rezine narezan sir in na rezine narezan češnjev paradižnik. Pokapamo z malo paradižnikove omake.
  • Čez ponovno zložimo jajčevce, dodamo malo mešanih začimb, naribamo parmezan, na drobno narezano papriko, zložimo nekaj rezin sira in pokapamo s paradižnikovo omako.
  • Zadnja plast so ponovno jajčevci, naribamo malo parmezana, prelijemo s preostalo paradižnikovo omako (lahko tudi samo po žličkah, če nam jo že zmanjkuje).
  • Pečico ogrejemo na 200°C.
  • Posebej skuhamo polento, malo bolj na redko. Na koncu ji dodamo kislo smetano in jo prelijemo čez zloženko v pekaču. Naribamo preostali sir in parmezan, pokapamo še z malo paradižnikove omake.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobrih 20 minut. Po tem času dodamo na vrh še nakockan kruh in s funkcijo gril-ventilator pečemo še dobrih 5 minut oz. dokler ni kruh zapečen.

Notes

* Lahko jih popečemo tudi v žar ponvi.

Dodaj odgovor