2 mins read
Hrustljava parmezana
Hrustljava parmezana
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- JAJČEVCI 2 večja
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 300 ml
- ZELENA PAPRIKA 1/2 manjše
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK 5 kosov
- POLJUBEN SIR 100 g
- PARMEZAN 1 večji kos
- ČESEN 1 strok
- MEŠANE ZAČIMBE - ORIGANO&BAZILIKA&TIMIJAN skupaj 1 zvrhana jušna žlica
- RDEČA PAPRIKA sušena, nekaj ščepcev
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- ---
- POLENTA 100 g
- KRUH 1 kos
- KISLA SMETANA 1 zvrhana čajna žlička
Instructions
- Jajčevce narežemo na 0,5 cm debele kolobarje in jih popečemo na kontaktnem žaru* (opombe spodaj), ki smo ga pokapali z olivnim oljem.
- V manjši pekač (23x15 cm) najprej nadevamo paradižnikovo omako, da je dno prekrito, nanjo stisnemo česen, dodamo ščep mešanih začimb, premešamo.
- Čez nadevamo popečene jajčevce, naribamo malo parmezana, zložimo na tanke rezine narezan sir in na rezine narezan češnjev paradižnik. Pokapamo z malo paradižnikove omake.
- Čez ponovno zložimo jajčevce, dodamo malo mešanih začimb, naribamo parmezan, na drobno narezano papriko, zložimo nekaj rezin sira in pokapamo s paradižnikovo omako.
- Zadnja plast so ponovno jajčevci, naribamo malo parmezana, prelijemo s preostalo paradižnikovo omako (lahko tudi samo po žličkah, če nam jo že zmanjkuje).
- Pečico ogrejemo na 200°C.
- Posebej skuhamo polento, malo bolj na redko. Na koncu ji dodamo kislo smetano in jo prelijemo čez zloženko v pekaču. Naribamo preostali sir in parmezan, pokapamo še z malo paradižnikove omake.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobrih 20 minut. Po tem času dodamo na vrh še nakockan kruh in s funkcijo gril-ventilator pečemo še dobrih 5 minut oz. dokler ni kruh zapečen.
Notes
* Lahko jih popečemo tudi v žar ponvi.