2 mins read
Afriški piščančji golaž z rižem
Afriški piščančji golaž z rižem
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Ingredients
- PIŠČANČJE BEDRO 1* (opombe spodaj)
- ČEBULA 1 srednje velika
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 3 jušne žlice
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 2 dcl
- ARAŠIDOVO MASLO 3 jušne žlice* (opombe spodaj)
- ARAŠIDOVO OLJE 1 čajna žlička (+2 čajni žlički za arašidovo kašo)* (opombe spodaj)
začimbe
- kumina kumin, koriander, kurkuma, muškatni orešček, cimet, sušena rdeča paprika v prahu, sušen ingver v prahu, 2 nageljnovi žbici, poper, sol, lovorjev list.
Instructions
- Piščančje bedro popečemo na žlički olja z obeh strani, da lepo zarumeni, posolimo in odstavimo. V isto posodo damo nasekljano čebulo in na majhnem ognju podušimo, da postekleni, dodamo vse začimbe, razen lovorjevega lista.
- Pražimo na srednjem ognju minutko ali dve, da začimbe res razvijejo okus.
- Dodamo paradižnikovo mezgo in jo tudi popražimo na hitro - minuto ali dve. Premešamo in dodamo arašidovo maslo ali domačo arašidovo kašo. Maslo precej hitro zgosti omako, zato jo zalijemo s paradižnikovo omako in cca. 2 dcl vode.
- Bedro vrnemo nazaj v posodo, dodamo en lovorjev list in še malo vode, če je omaka pregosta.
- Počakamo, da zavre, nato pa zmanjšamo ogenj na minimalno in pokrito dušimo slabi dve uri, občasno premešamo in vmes dodajamo malo po malo vode, če se omaka preveč zgosti.
- Po uri in pol oz. proti koncu kuhanja v drugi posodi skuhamo riž do mehkega, ga odcedimo in postrežemo poleg mesa, ki ga oberemo stran od kosti.
Notes
* Velikost beder se razlikuje; tokrat smo imeli res veliko od domačih piščancev, zato smo uporabili samo eno; če so manjša, količine prilagodite.
* V recept največkrat dajo kar kupljeno arašidovo maslo; pri nas ga ne jemo in bi nam ostajal, zato smo uporabili navadne nepražene nesoljene arašide, ki smo jih malo popekli in skupaj z 2 čajnima žličkama arašidovega olja s paličnim sekljalnikom zmleli v gosto zmes.
* V recept največkrat dajo kar kupljeno arašidovo maslo; pri nas ga ne jemo in bi nam ostajal, zato smo uporabili navadne nepražene nesoljene arašide, ki smo jih malo popekli in skupaj z 2 čajnima žličkama arašidovega olja s paličnim sekljalnikom zmleli v gosto zmes.