2 mins read

Afriški piščančji golaž z rižem

afriski piscancji golaz_wm

Afriški piščančji golaž z rižem

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • PIŠČANČJE BEDRO 1* (opombe spodaj)
  • ČEBULA 1 srednje velika
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 3 jušne žlice
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 2 dcl
  • ARAŠIDOVO MASLO 3 jušne žlice* (opombe spodaj)
  • ARAŠIDOVO OLJE 1 čajna žlička (+2 čajni žlički za arašidovo kašo)* (opombe spodaj)

začimbe

  • kumina kumin, koriander, kurkuma, muškatni orešček, cimet, sušena rdeča paprika v prahu, sušen ingver v prahu, 2 nageljnovi žbici, poper, sol, lovorjev list.

Instructions
 

  • Piščančje bedro popečemo na žlički olja z obeh strani, da lepo zarumeni, posolimo in odstavimo. V isto posodo damo nasekljano čebulo in na majhnem ognju podušimo, da postekleni, dodamo vse začimbe, razen lovorjevega lista.
  • Pražimo na srednjem ognju minutko ali dve, da začimbe res razvijejo okus.
  • Dodamo paradižnikovo mezgo in jo tudi popražimo na hitro - minuto ali dve. Premešamo in dodamo arašidovo maslo ali domačo arašidovo kašo. Maslo precej hitro zgosti omako, zato jo zalijemo s paradižnikovo omako in cca. 2 dcl vode.
  • Bedro vrnemo nazaj v posodo, dodamo en lovorjev list in še malo vode, če je omaka pregosta.
  • Počakamo, da zavre, nato pa zmanjšamo ogenj na minimalno in pokrito dušimo slabi dve uri, občasno premešamo in vmes dodajamo malo po malo vode, če se omaka preveč zgosti.
  • Po uri in pol oz. proti koncu kuhanja v drugi posodi skuhamo riž do mehkega, ga odcedimo in postrežemo poleg mesa, ki ga oberemo stran od kosti.

Notes

* Velikost beder se razlikuje; tokrat smo imeli res veliko od domačih piščancev, zato smo uporabili samo eno; če so manjša, količine prilagodite.
* V recept največkrat dajo kar kupljeno arašidovo maslo; pri nas ga ne jemo in bi nam ostajal, zato smo uporabili navadne nepražene nesoljene arašide, ki smo jih malo popekli in skupaj z 2 čajnima žličkama arašidovega olja s paličnim sekljalnikom zmleli v gosto zmes.

Dodaj odgovor