1 min read
Spanakopita (grška špinačna pita)
Spanakopita (grška špinačna pita)
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- LISTNATO TESTO 2 zavoja po 500 g
- ŠPINAČA mlada, v listih, 500 g
- POR beli del, 1 večji kos
- FETA 100 g
- RIKOTA 100 g
- KISLA SMETANA 100 g
- JAJCE 2 kosa
- ORIGANO 1 zravnana čajna žlička
- BAZILIKA 1 zravnana čajna žlička
- MAJARON 1 zravnana čajna žlička
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- OLIVNO OLJE 2 jušni žlici
Instructions
- Pečico ogrejemo na 200°C.
- Špinačo očistimo daljših pecljev in jo v vreli vodi pokuhamo za 1 minuto. Odcedimo in ko se ohladi, dobro ožamemo. Nasekljamo, dodamo nasekljan por, majaron, origano in baziliko in premešamo v posodi.
- Posebej zmešamo rikoto, kislo smetano, dodamo muškatni orešček. Vmešamo jajci in z metlico dobro stepemo.
- Pekač premažemo z malo olivnega olja, naložimo eno plast testa, posujemo s špinačo in porom, nadrobimo feto in prelijemo z malo preliva.
- Čez naložimo testo, ponovno dodamo špinačo in por, nadrobimo feto in prelijemo s prelivom.
- Tako naložimo še zadnjo plast testa, špinačo in por, feto in prelijemo s prelivom.
- Zadnja plast je testo, ki ga premažemo z olivnim oljem.
- Pečemo dobre pol ure oziroma, dokler ni na vrhu zlato rjave barve.
One thought on “Spanakopita (grška špinačna pita)”