1 min read
Prosena kaša s kakavom in toplimi višnjami
Prosena kaša s kakavom in toplimi višnjami
* od 7. meseca dalje* (opombe spodaj) * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- PROSENA KAŠA suha, 70 g
- BANANA 1
- PRESNI KAKAV 1 čajna žlička
- ZAMRZNJENE VIŠNJE 1-2 jušni žlici
- AGAVIN SIRUP 1 jušna žlica
- ŠKROB krompirjev ali koruzni, 1 jušna žlica
Instructions
- Proseno kašo operemo in skuhamo v vodi; ko je kuhana, jo dobro odcedimo in vanjo pretlačimo banano, premešamo in dodamo še kakav.* (opombe spodaj)
- Posebej s skodelici razmešamo škrob z 2-3 žlicami hladne vode.
- V kozici segrejemo višnje, dodamo agavin sirup. Počasi primešamo škrob, dobro premešamo, kuhamo še minuto na majhnem ognju in omakico prelijemo čez proseno kašo.
Notes
Mlajšim od 12. mesecev kakav preprosto izpustimo; lahko dodamo ščep vanilije, lahko tudi kokosovo moko.