Vrtičarski krožnik s piščancem
1 min read

Vrtičarski krožnik s piščancem

vrtnarski kroznik (cvetaca, grah, koruza, mlada cebulica, korencek, krompir, bucke, paprika)_wm
vrtnarski kroznik (cvetaca, grah, koruza, mlada cebulica, korencek, krompir)_wm

Vrtičarski krožnik s piščancem

* od 10. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Servings 3

Ingredients
  

  • KROMPIR 4 večji
  • PIŠČANEC prsi, 150 g
  • BUČKA 1 večja
  • KORENČEK 2 srednje velika
  • PAPRIKA 1 manjša
  • ČEŠNJEV PARADIŽNIK nekaj kosov
  • MLADA ČEBULICA 3 manjše skupaj z listi
  • GRAH zamrznjen, 1 velika pest
  • MEŠANA ZELENJAVA zamrznjena (cvetača, korenček, koruza, ... )
  • TIMIJAN 1 čajna žlička
  • BAZILIKA 1 čajna žlička
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Krompir in korenček olupimo in skuhamo v vodi, skoraj do mehkega. Dobro odcedimo.
  • Preostalo zelenjavo narežemo na približno enako velike koščke, dodamo korenček in krompir, začinimo in pokapamo z oljem, dobro premešamo, najlažje kar z rokami.
  • Piščanca narežemo na male koščke in podušimo v ponvi na malo vode na največjem ognju, zelo na hitro, toliko, da meso spremeni barvo in skoraj vsa voda izpari.
  • Vmešamo k zelenjavi in premešamo skupaj.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C slabe pol ure.

Dodaj odgovor