1 min read
Veganske polnjene paprike
Veganske polnjene paprike
* od 10. meseca dalje * z glutenom * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Ingredients
- PAPRIKA 3 kosi, poljubne vrste
- RIŽ suh, okroglozrnat, 100 g
- MEŠANE STROČNICE in ŽITA predhodno skuhane, 100 g
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 100 ml
- ČEBULA 1/2 večje
- MAJARON ščep
- ORIGANO ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- ---
- KROMPIR 2-3 večji
- PETERŠILJ nasekljan
- - poljubno: KISLA SMETANA 1 čajna žlička
Instructions
- V posodo damo stročnice, prilijemo cca. 3 dcl vode, zavremo.
- Ogenj zmanjšamo in zakuhamo riž. Kuhamo, dokler se ne zmehča, občasno premešamo in spremljamo, ali je še potrebno dodati vodo.
- Ko je kuhano, nastane malo gostejša kaša; počakamo, da se malo ohladi.
- Paprikam odrežemo vrhove s pecljem vred, odstranimo semenke in paprike previdno napolnimo z maso ter pokrijemo nazaj z vrhovi.
- V posodo damo malo vode in nasekljano čebulo, začinimo z majaronom in origanom; nekaj časa dušimo, da se čebula zmehča.
- Prilijemo paradižnikovo omako in dodamo paprike, ki jih poležemo eno poleg druge.
- Kuhamo pokrito na majhnem ognju, po cca. 15 minutah jih obrnemo, da je še druga polovica v omaki in so celotne skuhane, da se tako napojijo omake.
- Med tem časom v drugi posodi skuhamo krompir in ga postrežemo kot prilogo; prija kar v oblicah s peteršiljem, lahko pa seveda pripravimo praženega ali kot pire.