1 min read
Vipavska frtalja iz pečice
Vipavska frtalja iz pečice
* od 12. meseca dalje * z glutenom * ovo-lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * z jajci
Ingredients
- JAJCA 3
- PIRINA MOKA 100 g (po potrebi tudi več)
- MLEKO 2 dcl (po potrebi tudi več)
- OLIVNO OLJE 2-3 jušne žlice
- LISTI MLADE ČEBULE 1 manjši šopek
- CITRONSKA MELISA 1 velik šop
- KOROMAČEVI LISTI 1 velik šop
- SOL ščep
Instructions
- Zelišča nasekljano na drobno, lahko jih pa tudi nasekljamo v električnem sekljalniku.
- Jajca stepemo, solimo, dodamo mleko in postopoma dodajamo moko. Nastane naj masa, gostejša kot za palačinke (kot za carski praženec).
- Manjši pekač naoljimo in obložimo s peki papirjem ter nanj vlijemo maso (debela naj bo dober centimeter).
- Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180°C dobrih 45 minut.
Notes
Pomembno za frtaljo je, da je res polna zelišč in zelo zelene barve.
Tradicionalno se peče v ponvi na masti ali olju, vendar smo pripravili bolj zdravo različico v pečici.
Tradicionalno se peče v ponvi na masti ali olju, vendar smo pripravili bolj zdravo različico v pečici.