1 min read

Vipavska frtalja iz pečice

frtalja_wm

Vipavska frtalja iz pečice

* od 12. meseca dalje * z glutenom * ovo-lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * z jajci
Prep Time 5 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • JAJCA 3
  • PIRINA MOKA 100 g (po potrebi tudi več)
  • MLEKO 2 dcl (po potrebi tudi več)
  • OLIVNO OLJE 2-3 jušne žlice
  • LISTI MLADE ČEBULE 1 manjši šopek
  • CITRONSKA MELISA 1 velik šop
  • KOROMAČEVI LISTI 1 velik šop
  • SOL ščep

Instructions
 

  • Zelišča nasekljano na drobno, lahko jih pa tudi nasekljamo v električnem sekljalniku.
  • Jajca stepemo, solimo, dodamo mleko in postopoma dodajamo moko. Nastane naj masa, gostejša kot za palačinke (kot za carski praženec).
  • Manjši pekač naoljimo in obložimo s peki papirjem ter nanj vlijemo maso (debela naj bo dober centimeter).
  • Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180°C dobrih 45 minut.

Notes

Pomembno za frtaljo je, da je res polna zelišč in zelo zelene barve.
Tradicionalno se peče v ponvi na masti ali olju, vendar smo pripravili bolj zdravo različico v pečici.

Dodaj odgovor