1 min read
Bučkini paprika polpeti s poletno polento in lososom
Bučkini paprika polpeti s poletno polento in lososom
* od 10. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih proizvodov
* mesno - ribe
* brez jajc
Ingredients
- BUČKA 1/2 srednje velike
- RDEČA PAPRIKA 1 manjši košček
- ČEBULA 1 manjši kolobar
- PETERŠILJ 1 vejica
- KRUŠNE DROBTINE 2 jušni žlici (oz. po potrebi)
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK pest manjših
- ZELENA&RUMENA PAPRIKA vsake manjši košček
- POLENTA 50 g
- KOPER ščep
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
Instructions
- V posodo naribamo bučke in iz njih dobro odcedimo. Dodamo nasekljan peteršilj, koper, nasekljano čebulo, na drobno narezano rdečo papriko ter vse skupaj premešamo. Počasi dodajamo drobtine in jih sproti vmešavamo v maso. Naj bo kompaktna, vendar rahlo tekoča; malo se lepi na roke. Pustimo počivati.
- Ta čas v vodo vržemo na drobno narezano rumeno in zeleno papriko, čez minutko, dve pa še pest češnjevcev. Na hitro podušimo v minuti in odstranimo.
- Dolijemo še malo vode, da v njej zakuhamo polento. Prihranimo nekje na toplem.
- Iz mase sedaj oblikujemo polpete, pomagamo si z žličko, dajemo jih na segreto ponev s kokos maščobo. Na vsaki strani jih pečemo 2-3 minute.
- Odložimo na papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba.
- Ta čas v isti ponvi na hitro popečemo lososa do nežne rožnate barve.