1 min read

Cvetača s paradižnikovo omako in bučno-krompirjevim pirejem

cvetaca s paradajz omako, bucni pire_wm

Cvetača s paradižnikovo omako in bućno-krompirjevim pirejem

* od 9. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • POR beli del, manjši kos
  • PARADIŽNIK zelo zrel, 1/2 srednjega
  • CVETAČA 1/4 srednje glave
  • BUČA HOKAIDO 1/2 manjše glave
  • KROMPIR 1 srednje velik
  • MLEKO 40 ml (materino, adaptirano ali navadno)
  • REPIČNO OLJE 1 čajna žlička
  • PETERŠILJ 1 vejica
  • KORENČEK 1 srednje velik
  • JABOLČNI KIS pol čajne žličke

Instructions
 

  • Pristavimo vodo v posodo, vanjo vsujemo na drobno nasekljan por in paradižnik ter peteršilj. Na hitro zavremo, zmanjšamo ogenj in dušimo 15 minut, da se paradižnik lepo zmehča in nastane kašasta omaka.
  • Nad to posodo damo cedilo, vanj pa nacvetkano cvetačo, ki naj se počasi kuha v pari; posodo pokrijemo.
  • Medtem v vodi posebej skuhamo narezan krompir in bučo do mehkega.
  • Odcedimo, spasiramo v pire, dodamo mleko in žličko olja.
  • Korenček nastrgamo, kis razredčimo z dvema žličkama vode, dodamo par kapljic olja in ponudimo kot solato zraven obroka.

Dodaj odgovor