1 min read
Cvetača s paradižnikovo omako in bučno-krompirjevim pirejem
Cvetača s paradižnikovo omako in bućno-krompirjevim pirejem
* od 9. meseca dalje
* brez glutena
* z mlečnimi proizvodi
* ovo-lakto vegetarijansko
* brez jajc
Ingredients
- POR beli del, manjši kos
- PARADIŽNIK zelo zrel, 1/2 srednjega
- CVETAČA 1/4 srednje glave
- BUČA HOKAIDO 1/2 manjše glave
- KROMPIR 1 srednje velik
- MLEKO 40 ml (materino, adaptirano ali navadno)
- REPIČNO OLJE 1 čajna žlička
- PETERŠILJ 1 vejica
- KORENČEK 1 srednje velik
- JABOLČNI KIS pol čajne žličke
Instructions
- Pristavimo vodo v posodo, vanjo vsujemo na drobno nasekljan por in paradižnik ter peteršilj. Na hitro zavremo, zmanjšamo ogenj in dušimo 15 minut, da se paradižnik lepo zmehča in nastane kašasta omaka.
- Nad to posodo damo cedilo, vanj pa nacvetkano cvetačo, ki naj se počasi kuha v pari; posodo pokrijemo.
- Medtem v vodi posebej skuhamo narezan krompir in bučo do mehkega.
- Odcedimo, spasiramo v pire, dodamo mleko in žličko olja.
- Korenček nastrgamo, kis razredčimo z dvema žličkama vode, dodamo par kapljic olja in ponudimo kot solato zraven obroka.