1 min read
Krompirček in falafel iz pečice, rdeče zelje z mocarelo in koruzo v solati
Krompirček in falafel iz pečice, rdeče zelje z mocarelo in koruzo v solati
* od 11. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* lakto-vegetarijansko
* brez jajc
Ingredients
- za falafel: Falafli pripravljeni po tem receptu: http://www.boobeefoodee.si/blog/falafel-kuskus-in-pisana-zimska-solata/
za jogurtovo polivko
- NAVADEN JOGURT 3 jušne žlice
- PETERŠILJ svež, 1 jušna žlica
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK 3 kosi
- RDEČA PAPRIKA ščep
- LIMETIN SOK lahko tudi limonin, nekaj kapljic
- ---
za solato
- RDEČE ZELJE 1/2 manjše glave
- MOCARELA kroglice, 5 kosov
- KORUZA vložena, 1 jušna žlica
- HIMALAJSKA SOL ščep
- KIS nekaj kapljic
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
- ---
- KROMPIR 2 večja
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Krompir narežemo na kocke in skuhamo v vodi ne do čisto kuhanega, ker se bo še dopekel. Odcedimo, pokapamo z oljem in pečemo v predhodno ogreti pečici na ventilator funkciji na 200°C od 20-25 minut oz. dokler ne nastane lepa zlatorjava skorjica.
- Falafle pripravimo po omenjenem receptu, vendar jih spečemo v pečici na 200°C na navadni funkciji, brez ventilatorja slabe pol ure.
- Vmes jih večkrat potresemo in obrnemo, da so enakomerno pečeni.* (opombe spodaj)
- Za polivko damo vse sestavine v sekljalnik ter dobro zmiksamo.
- Pustimo vsaj pol ure v hladilniku, da se okusi premešajo in tik preden postrežemo, dodamo nekaj kapljic limetinega soka.
Notes
Če jih pripravimo v ponvi, kot je opisano v receptu zgoraj, se čas obdelave precej skrajša.