1 min read
Ajdove kakavove palačinke s skuto in jagodno marmelado
KAJ POTREBUJEM
AJDOVA MOKA, 150 g (ali pirina polnozrnata, riževa moka, ipd.)
KOKOSOVO MLEKO, 200-300 ml domačega kokosovega mleka (lahko pa tudi kupljeno)
VINSKI KAMEN, 1 zvrhana čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)
PRESNI KAKAV, 2 čajni žlički (lahko tudi pravi kakav)
JAVORJEV SIRUP, 1 jušna žlica (ali drugega poljubnega sladila, lahko pa tudi brez)
REPIČNO OLJE, za peko, nekaj žlic
Directions
- Ajdovo moko in mleko zmešamo v gladko, rahlo tekočo zmes. Če uporabimo domače kokosovo mleko, ki je bolj kompaktne, manj tekoče strukture, ga dodamo več; kupljeno pa dodajamo moki do želene gostote, kot bi pripravljali u0022navadneu0022 palačinke.
- Tekoči masi dodamo vinski kamen, kakav in poljubno sladilo. Premešamo ter pustimo pol ure počivati.
- Palačinke pečemo na segreti ponvi, ki jo na tanko premažemo z oljem, na vsaki strani 1-2 minute.
- Najprej naredimo poskusno palačinko; če se trga, dodamo masi še malo moke.
- Ohlajene palačinke namažemo z nadevom in zrolamo v roladico ter narežemo na rezine.