1 min read
Sadna pizza
Sadna pizza
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- POLNOZRNATA MOKA 100 g
- NAVADNA SKUTA 100 g
- NAVADNI JOGURT 50 g
- VINSKI KAMEN 1 zvrhana čajna žlička (lahko tudi pecilnega praška)
za vaniljevo kremo
- MLEKO 2 dcl
- KROMPIRJEV ŠKROB 1 zvrhana jušna žlica (lahko tudi koruzni škrob)
- VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
- LIMONINA LUPINICA 1 jušna žlička
- SADJE poljubno sadje za oblogo
- POLJUBNA MARMELADA marelična ali poljubna marmelada za premaz
Instructions
- Skuto zgnetemo skupaj z moko, ki smo ji dodali vinski kamen. Ko je masa kolikor toliko kompaktna, dodamo še jogurt in vse skupaj dobro pregnetemo v kepo.
- Pustimo počivati nekaj minut in ogrejemo pečico na 200°C. Testo kar z rokami pritisnemo na pomaščem okrogel pekač in oblikujemo grobe robove.
- Pečemo 20 minut, nato pa ohladimo na rešetki.
- Medtem pripravimo vanilijevo kremo.
- Od hladnega mleka odvzamemo 3 jušne žlice in jih gladko razmešamo s škrobom. Preostanku mleka dodamo vanilijo in zavremo. Ogenj zmanjšamo na minimalno in počasi vlijemo škrob ter ves čas mešamo. Nastane naj rahlo gosta krema, ki ji na koncu primešamo limonino lupinico.
- Ko se testo malo ohladi, ga na tanko premažemo z marmelado in počakamo nekaj minut, nato pa nanj vlijemo kremo.
- Nadevamo s poljubnim sadjem.