1 min read
Polpetki iz žitaric s koruznimi kosmiči in zeljne krpice
Polpetki iz žitaric s koruznimi kosmičim in zeljne krpice
* od 11. meseca dalje
* brez mlečnih proizvodov
* z glutenom
* vegansko
* brez jajc
Ingredients
- ČEBULA 1 manjši košček
- ZELJE 1/4 srednje velike glave
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- KUMINA ščep
- ŠIROKI REZANCI 100 g
za polpete
- CORNFLAKES KORUZNI KOSMIČI, 1 velika pest
- MEŠANE STROČNICE in ŽITA mešana leča, fižol, čičerika, fižol adzuki, pira, ječmen, pšenica, rž ..., predhodno kuhane, 100 g
- PIRINI KOSMIČI 2 jušni žlici
- POR 1 manjši
- KORENČEK 1 manjši
- RDEČA&ZELENA PAPRIKA vsake 1 manjši košček
- DROBNJAK 1 večji ščep
- ZELENA 1 večji ščep
- REPIČNO OLJE 2 jušni žlici
Instructions
- Skuhane stročnice in žita dobro odcedimo; damo v sekljalnik skupaj z zrezanim porom, korenčkom, papriko, pirinimi kosmiči in začimbami. Miksamo v enotno maso, slabih 5 minut. Pustimo počivati nekaj minut, da se kosmiči dobro napojijo. Če je masa premehka, dodamo še eno žlico kosmičev.
- V drugi posodi na malo vode podušimo nasekljano čebulo; ko se zmehča, dodamo na tanke trakove narezano zelje, kumino in malo paradižnikove mezge. Premešamo in dolijem malo vode. Kuhamo pokrito na majhnem ognju, dokler se zelje ne zmehča, vsake toliko premešamo. Proti koncu kuhanja prilijemo dober deciliter vode in zakuhamo v jedi rezance. Ko so skuhani, ugasnemo in pustimo pokrito, da se okusi lepo premešajo.
- Iz mase oblikujemo polpetke, jih potlačimo na 1 cm debelo in povaljamo v zdrobljenih koruznih kosmičih.
- Pečemo na segretem olju, na vsaki strani 2-3 minute in jih dobro odcedimo na papirnati brisački.