1 min read
Fižolova juha z ajdovo kašo
Fižolova juha z ajdovo kašo
* od 9. meseca dalje
* brez mlečnih proizvodov
* brez glutena
* brez jajc
* vegansko
Ingredients
- FIŽOL predhodno skuhan, 100 g
- KORENČEK 1 manjši
- ČEBULA 1 manjši kos
- ČESEN 1 manjši strok
- ŠETRAJ&MAJARON&ZELENA&DROBNJAK skupaj 1 zravnana čajna žlička
- MUŠKATNI OREŠČEK mini ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- LOVORJEV LIST 1 kos
- AJDOVA KAŠA 50 g
Instructions
- Na malo vode podušimo nasekljano čebulo in česen, mešamo in počakamo, da skoraj vsa voda izpari.
- Dodamo narezan korenček, paradižnikovo mezgo, nekajkrat premešamo in začinimo.
- Prilijemo približno 1 dcl vode, dodamo lovorjev list in pokrito kuhamo 10 minut.
- Po tem času dodamo jedi še fižol, dolijemo še 1 dcl vode, v jed vsujemo oprano ajdovo kašo in jed pokrito kuhamo še 15 minut.