1 min read
Puran po grško, krompirjev pire in špinača
Puran po grško s pirejem in špinačo
* od 10. meseca dalje
* brez glutena
* mesno – puran
* z mlečnimi izdelki
* brez jajc
Ingredients
- PURANJI FILE 70 g
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
- PAPRIKA 1 manjši kos
- STROČJI FIŽOL zamrznjen, 1 velika pest
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 2 jušni žlici
- MAJARON ščep
- ORIGANO ščep
- BAZILIKA ščep
- RDEČA PAPRIKA V PRAHU ščep
- ŠPINAČA mlada v listih, 100 g
- KROMPIR 2 večja
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- MLEKO 2-3 jušne žlice * (opombe spodaj)
- ČESEN 1 velik strok
- ČEBULA 1 manjši košček
Instructions
- Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke; skuhamo v vodi do mehkega.
- Medtem, ko se krompir kuha, v ponvi segrejemo maščobo in na hitro opečemo koščke mesa; ko so zlatorjave barve, prelijemo s paradižnikovo omako, začinimo in na majhnem ognju kuhljamo dobrih 10 minut.
- Po tem času dodamo narezano papriko, nasekljano čebulo in česen ter stročji fižol, ki smo ga predhodno kuhali v vreli vodi 2 minuti. Jed dobro premešamo, pokrijemo ter pustimo kuhati 15 minut.
- V drugi posodi na malo vode poparimo špinačo; ko listi upadejo, dodamo stisnjen ali drobno nasekljan česen, pokrijemo in pustimo na majhnem ognju, da se kuhlja dobrih 5 minut.
- Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedimo in pretlačimo.
- Postopoma vlivamo olje, medtem ko tlačimo in dodajamo malo po malo mleka. Tako nastaja kremnat pire.
Notes
Pri mlajših od 12. mesecev uporabimo adaptirano ali materino mleko.