1 min read
Ribja zmešnjava s polento
Poletna jed, ki si jo lahko z nekaj prilagoditvami pripravimo tudi pozimi; prijetna je za uvajanje prvih rib našim najmlajšim zaradi polnega okusa in pisanih barv.
PORCIJE
1
ČAS PRIPRAVE
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
Težavnost
1/3
KAJ POTREBUJEM
- ČEBULA, 1/2 manjše glavice
- BUČKA, 1 manjša
- KORENČEK, 1 srednje velik
- ZELENA&RDEČA PAPRIKA, vsake 1 kos
- PIMENT&ROŽMARIN&TIMIJAN, ščep
- ČESEN, 1 manjši strok
- PARADIŽNIKOVA PASATA, 2 jušni žlici
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
- LOSOS, 30g
- POLENTA, 40g
KAKO TO GRE
- Na kokos maščobi najprej hitro popražimo lososa. Prihranimo na toplem.
- V isti posodi popražimo nasekljano čebulo, zalijemo z malo vode, začinimo ter dodamo vso zelenjavo in narezan česen. Na majhnem ognju dušimo nekaj minut, nato pa dodamo paradižnikovo pasato in zalijemo s toliko vode, da je jed prekrita. Proti koncu kuhanja vmešamo lososa ter kuhljamo še cca. 10 min. Jed samo vsake toliko potresemo in ne mešamo, sicer riba razpade.
- Ko je jed skuhana, koščke zelenjave in lososa previdno poberemo ven in prihranimo na toplem, v preostali tekočini pa zakuhamo polento.
- od 10. meseca starosti
- MLEČNI IZDELKI: ne, GLUTEN; ne, JAJCA: ne