1 min read
Reciklirane mesne kroglice v paradižnikovi zelenjavni omaki s svedri
Reciklirane mesne kroglice v paradižnikovi omaki s testeninami
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* mesno – govedina
* z jajci
Ingredients
za kroglice
- GOVEDINA IZ JUHE 150 g
- JAJCE 1 kos
- STARA ŽEMLJA 1 kos
- MLEKO 1 dcl
- KISLA SMETANA 1 jušna žlica
- PETERŠILJ 1 jušna žlica
- DROBTINE 2 jušni žlici
- POPER ščep
- REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
- ---
- POR 2 manjša
- ČESEN 1 strok
- KORENČEK 2 manjša
- GOMOLJNA ZELENA 1/2 manjše
- BAZILIKA velik ščep
- TIMIJAN ščep
- RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
- PARADIŽNIKOVA OMAKA v steklenici, 3 dcl
- TESTENINE SVEDRI 150 g
Instructions
- Govedino natrgamo in zmiksamo.
- Žemljo namočimo v mleku in kisli smetani. Ko je zmehčana, jo zmiksamo k mesu.
- Dodamo jajce in premešamo. Začinimo s poprom, dodamo peteršilj in primešamo olje. Dobro premešamo in postopoma dodajamo drobtine in mešamo v enotno zmes.
- Pustimo počivati nekaj minut, da se drobtine napojijo.
- Oblikujemo enako velike kroglice in jih pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobre pol ure. Vsake toliko jih obrnemo, da so povsod enakomerno zapečene.
- Ko so kroglice lepo zapečene, jih odstranimo in pustimo, da se delno ohladijo.
- Medtem pripravimo omako. Na malo vode podušimo na drobno narezan por in začinimo, ko skoraj vsa voda izpari.
- Dodamo nasekljan česen in počakamo, da zadiši. Takrat primešamo na drobno nasekljano zeleno in korenček, nekajkrat premešamo, nato pa prilijemo malo vode, premešamo in pustimo pokrito na majhnem ognju, da se počasi kuha.
- Po dobrih 5-ih minutah prilijemo paradižnikovo omako ter pustimo kuhati pol ure.
- Proti koncu vmešamo kroglice.
- Ko se nam omaka še kuha, pristavimo vodo, zavremo in v kropu skuhamo poljubne testenine.