1 min read

Dišeče bigice

bigice_wm

Dišeče bigice

* od 11. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • NAVADNA MOKA 200 g
  • MASCARPONE 300 g
  • SOLNI CVET ščep (lahko tudi navadna sol)
  • VINSKI KAMEN 1 čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)
  • ---
  • NAVADNA MOKA 200 g
  • SKUTA 200 g
  • SOLNI CVET ščep (lahko tudi navadna sol)
  • VINSKI KAMEN 1 čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)

Instructions
 

  • 200 g moke zmešamo z mascarponejem in dvema žličkama vinskega kamna, potem pa kar z rokami stiskamo skupaj v kepo testa. Na hitro še pregnetemo in pustimo slabe pol ure počivati.
  • Ravno tako zmešamo 200 g moke s skuto, dvema žličkama vinskega kamna in pregnetemo v kepo, pustimo počivati.* (opombe spodaj)
  • Od kepe testa trgamo približno enako velike kose, jih grobo potlačimo v kroglo in nadevamo v rahlo namaščen pekač, eno zraven druge, tako da se držijo. (Tako bo skorjica hrustljava, notranjost pa mehka).
  • Potresemo s soljo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 40 minut oz. do zlatorjave barve.
  • Stresemo iz pekača na rešetko in ohladimo.

Notes

Pri obeh vrstah testa je potrebno malo več intenzivnega gnetenja.

Dodaj odgovor