1 min read
Mesna lazanja
Mesna lazanja
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* mesno – govedina
* z jajci (če vzamemo take testenine za lazanjo)
Ingredients
- SVEŽE TESTENINE ZA LAZANJO 6 listov (lahko tudi suhe - 12 listov)
- MLETA GOVEDINA 150 g
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN strok
- ORIGANO&MAJARON&BAZILIKA skupaj 1 čajna žlička
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 3 jušne žlice
- KORENČEK 1 manjši
- RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
- POPER ščep
- GOMOLJNA ZELENA 1 manjši kos
- SOL ščep
- SIR poljuben, 100 g
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- KUMINA ščep
za bešamel
- OLIVNO OLJE 2 jušni žlici
- POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 5 jušnih žlic
- MLEKO 2 dcl (po potrebi tudi več)
Instructions
- Na malo vode podušimo nasekljano čebulo in česen, da se lepo zmehčata. Dodamo mleto meso, na drobno narezan korenček in zeleno ter vse skupaj začinimo in solimo. Tako dušimo na najvišjem ognju, da meso spremeni barvo, vendar pazimo, da se ne prime (raje dodamo malo vode).
- Nato vlijemo paradižnikovo omako, premešamo in pustimo na majhnem ognju pokrito, da se počasi kuhlja.
- Vmes pripravimo bešamel. V posodi segrejemo olje, damo moko in premešamo, da rahlo zarumeni, nato pa z metlico stepamo medtem, ko počasi prilivamo mleko. Pazimo, da ne nastanejo grudice. Pustimo na najmanjšem ognju, da se počasi kuha.
- Ognjevarno posodico na tanko premažemo z oljem in vlijemo malo bešamela. Nanj položimo prvo plast testenin in nalagamo po plasteh, tako: testenine - mesna omaka - malo bešamela - testenine - mesna omaka - bešamel - testenine - mesna omaka - bešamel in na koncu naribamo sir.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C cca. 20 minut.