1 min read
Govedina v omaki in drugačen pražen krompir
Govedina v omaki in drugačen pražen krompir
* od 10. meseca dalje
* brez mlečnih izdelkov
* brez glutena
* mesno - govedina
* brez jajc
Ingredients
- GOVEJI ZREZKI ali GOVEJE STEGNO mlado, 50 g
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 manjši strok
- GORČICA 1 jušna žlica (pri mlajših previdno z gorčico)
- MAJARON ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- KUMINA ščep
- KORIANDER ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- KROMPIR 2 manjša
- CVETAČA nekaj cvetk
- KORENČEK 1 večji
- REPIČNO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Meso narežemo na tanke rezine in premažemo z gorčico, ki smo ji primešali rdečo papriko.
- Na malo vode podušimo nasekljano čebulo in česen, ko se čebula zmehča, dodamo meso in nekaj časa dušimo, da spremeni barvo. Vmešamo začimbe in po potrebi dodajamo malo po malo mlačne vode.
- Ogenj zmanjšamo, prilijemo vodo, da so rezine mesa prekrite in pokrijemo. Tako dušimo uro do uro in pol oz. dokler meso ni mehko (odvisno od starosti in kvalitete mesa). Vsake toliko premešamo in če je to potrebno, dolijemo malo mlačne vode.
- Medtem, ko se meso kuha, olupimo krompir in ga v kockah skuhamo do mehkega. Nad istim loncem pristavimo cedilo in v njem v sopari skuhamo cvetačo in korenček.
- Ko je meso pripravljeno, odvzamemo nekaj žlic omake in jih damo v ponev, nanje vsujemo krompir in rahlo pretlačimo. Pustimo na srednjem ognju, da se krompir rahlo popraži (da se spodaj naredi lepa skorjica), nato pa ga na grobo razsekamo s kuhalnico.