1 min read
Lečin ragu s korenčkovim pirejem
Lečin ragu s korenčkovim pirejem
* od 10. meseca dalje
* z mlečnimi izdelki
* brez glutena
* nemesno
* brez jajc
Ingredients
- KROMPIR 2 večja
- KORENČEK 2 večja
- ZELENA 1 košček
- LEČA črna in rjava, suha, 5 jušnih žlic
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 strok
- POR 1 večji kos
- PIMENT ščep
- KUMINA ščep
- KORIANDER ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- PETERŠILJ 1-2 stebelci
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- MLEKO 2 jušni žlici (otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez)
Instructions
- Lečo namočimo čez noč, zjutraj speremo in skuhamo v sveži vodi.
- Čebulo nasekljamo ter na malo vode podušimo do mehkega, dodamo česen in preostale začimbe.
- Dodamo na drobno narezan korenček in por. Dušimo nekaj minut, nato pa v posodo vsujemo lečo, primešamo mezgo in nasekljan česen.
- Dolijemo vodo, da je leča prekrita, premešamo in na majhnem ognju kuhljamo 20 minut.
- Medtem skuhamo krompir skupaj s preostalim korenčkom in zeleno, odcedimo ter pripravimo pire z malo olivnega olja in mlekom. *(opombe spodaj)
Notes
Otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez.