1 min read

1-2-3 kruh! (brez gnetenja)

kruh brez gnetenja1_wm
kruh brez gnetenja_wm

1-2-3 kruh! (brez gnetenja)

* od 9. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • POLJUBNA MOKA 3 skodelice moke (mi smo mešali 2 skodelici koruzne + 1 skodelica polnozrnate pšenične)
  • MLAČNA VODA 1 skodelica mlačne vode (oz. po potrebi tudi več)
  • SOL 1/2 čajne žličke
  • SUHI KVAS 2 čajni žlički (če damo sveži kvas, ga uporabimo 1/3 kocke)
  • MEŠANI KOSMIČI poljubni (ovseni, pirini, ajdovi)

Instructions
 

  • Vse sestavine, razen kosmičev, zmešamo v enotno zmes, naj bo še rahlo mokra. Pokrijemo in pustimo čez noč, da vzhaja.* (opombe spodaj)
  • Zjutraj samo premešamo in prelijemo/zvrnemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in nanj potresli kosmiče.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici 15 minut na 250°C, nato pa zmanjšamo na 200°C in pečemo še dobrih 20 minut.
  • Ohladimo na rešetki na pultu.

Notes

* Testo zna precej narasti, smo pustite ga, nič ni potrebno gnesti.

Dodaj odgovor