1 min read
Piščanec v pomarančni omaki z indijskimi oreščki in mešani riž
Piščanec v pomarančni omaki z indijskimi oreščki in mešani riž
* od 11. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih izdelkov
* mesno – piščanec
* brez jajc
Ingredients
- PIŠČANČJE PRSI 60 g
- POMARANČA 2 manjši
- ČESEN 1 strok
- ČEBULA 1/2 manjše
- POR 1 manjši košček
- KORENČEK 1 manjši
- OHROVT 1 list
- KROMPIRJEV ŠKROB 1-2 zvrhani jušni žlici
- INGVER sušen, ščep
- KORIANDER sušen, ščep
- KUMINA lahko tudi orientalska, ščep
- SEZAMOVO OLJE 3 jušne žlice
- MEŠANI RIŽ uporabili smo mešanico rjavega in divjega riža, 60 g
Instructions
- Piščančje prsi narezemo na male trakce in jih za 15 minut postavimo v marinado iz 1 stisnjene pomaranče, ingverja, koriandra in kumine. Dobro premešamo.
- Medtem ko se meso marinira, nasekljamo čebulo, česen in por, korenček pa narežemo na tanke paličice.
- Meso vzamemo iz marinade in ga na globokem krožniku potresemo s škrobom, premešamo, preostalo marinado pa prihranimo.
- Segrejemo olje v voku ali ponvi, popečemo koščke mesa do zlatorjave barve z obeh strani. Odložimo na servieto in pustimo, da se maščoba dobro odcedi.
- V preostalo marinado stisnemo še eno pomarančo, če želimo rahlo solimo ter dodamo žličko škroba; dobro premešamo.
- V drugi posodi skuhamo riž in ga dobro odcedimo. Ponev obrišemo, pokapamo z oljem in na njem na hitro popražimo ohrovt, por, korenček, čebulo in česen, mešamo, da se ne prime, prav tako ne sme porjaveti.
- Dodamo indijske oreščke, še nekajkrat premešamo, nato pa vlijemo marinado, zmanjšamo ogenj na srednje.
- Mešamo, dokler ne nastane gostljava omaka, ki jih primešamo koščke mesa in ugasnemo.